Jahodová torta s mascarpone

 

Jahodová torta s mascarpone predstavuje výnimočný dezert, ktorý nepochybne osloví všetkých, ktorí obľubujú jahody a krémové koláče. Nižšie uvádzame jednoduchý recept, ktorý vám pomôže uspokojiť vaše chuťové túžby:

Suroviny:

  • 250 g jahôd
  • 200 g piškót
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml šľahačky
  • 100 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • kôra z 1 citróna

 

Jahodová torta s mascarpone

Príprava:

  1. Dôkladne umyte jahody, odstráňte stopky a nakrájajte ich na menšie kusy.
  2. Piškóty rozdrvíme na jemné úlomky.
  3. V stredne veľkej mise spo融ime mascarpone, šľahačku, cukor, vanilkový cukor a kôru citróna. Výsledná krémová hmota by mala byť bez hrudiek a dobre premiešaná.
  4. Do formy na tortu vložíme vrstvu rozdrvených piškót.
  5. Na piškóty nasypeme časť nakrájaných jahôd.
  6. Potom na jahody nanesieme vrstvu mascarpone krému.
  7. Celý proces opakujeme, kým všetky suroviny nie sú spotrebované. Poslednou vrstvou by mal byť mascarpone krém.
  8. Tortu necháme aspoň 2 hodiny chladnúť v chladničke, aby sa krém ztuhol a chute sa spojili.
  9. Pred podávaním je možné tortu ozdobiť čerstvými jahodami alebo strúhanou čokoládou.

Týmto spôsobom pripravená jahodová torta s mascarpone ponúka osviežujúcu chuť jahôd v kombinácii s krémovou sladkosťou. Určite sa stane obľúbenou voľbou na každej akcii alebo ako lahodný záver po dobrom jedle. Prajeme vám dobrú chuť!

Jahodová torta s mascarpone-2

2) Jahodová torta s mascarpone

Jahodová torta s mascarpone je vynikajúci dezert, ktorý doslova uspokojí vaše chuťové poháriky. Tento skvelý recept vám ukáže, ako vytvoriť dezert, ktorý očarí nielen vás, ale aj vašich najbližších. Je dokonale vhodná na oslavy, rodinné stretnutia alebo len tak na víkendovú pohodu.

Kuracie prsia v cestíčku so sezamom

Kuracie prsia v cestíčku so sezamom

Čítať viac »

Ingrediencie potrebné na jahodovú tortu

Na prípravu jahodovej torty sú potrebné nasledujúce ingrediencie:

  • 300 g čerstvých jahôd
  • 250 g mascarpone
  • 200 g smotany na šľahanie
  • 150 g cukru
  • 3 vajcia
  • 300 g múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • Štipka soli

Postup prípravy torty

Príprava jahodovej torty je veľmi jednoduchá. Predtým si predhrejeme rúru na 180 °C a pripravíme formu na pečenie, ktorú vystelieme papierom na pečenie. V mise si vyšľaháme vajcia s cukrom, až je zmes nadýchaná a svetlá. Potom postupne zapracovávame múku, prášok do pečiva a soľ.

Akonáhle je cesto hotové, vylejeme ho do pripravenej formy a pečieme približne 25-30 minút, alebo kým nie je zlatisté a prepečené. Po upečení necháme tortu vychladnúť.

Medzitým si pripravíme zmes z mascarpone. Vo veľkej mise šľaháme smotanu na šľahanie do tuha a opatrne ju miešame s mascarpone a nakrájanými jahodami. Po vychladnutí tortu rozkrojíme a naplníme mascarpone zmesou. Na záver tortu môžeme ozdobiť zvyšnými jahodami a podávať.

Týmto jednoduchým spôsobom si môžete pripraviť vynikajúcu jahodovú tortu, ktorá bude nielen chutná, ale aj vizuálne atraktívna. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Dominika píše:

    Niesom velká pekárka.No podľa receptu som tuto tortu skusila.Vyšla náramne.Ďakujem na nápad.

  2. Regina23 píše:

    Jahodová torta s mascarpone je vynikajúci dezert. Určite si ju skúsim pripraviť.

  3. Vkubanova píše:

    Vďaka za tento skvelý recept na jahodovú tortu s mascarpone!

  4. Anonym píše:

    Nech sa páči, máte tu ešte jeden recept na jahodovú tortu: Ingrediencie -300 g čerstvých jahôd -250 g mascarpone -200 g smotany na šľahanie -150 g cukru -3 vajcia -300 g múky -1 balíček prášku do pečiva -Štipka soli