Jahodovo-jahodové lievance z kefírového cesta

Určite! Tu je recept na jahodovo-jahodové lievance z kefírového cesta:

Suroviny:

  • 1 šálka múky
  • 1 lyžička strúhaného citrónového zestu
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 lyžičky cukru
  • 1 šálka kefíru
  • 1 veľké vajce
  • 2 lyžičky rozpusteného masla
  • 1 šálka jahôd (nakrájané na kúsky)
  • rozpustené maslo na pečenie

 

Jahodovo-jahodové lievance z kefírového cesta

Postup:

  1. Vo veľkej miske zmiešajte múku, citrónový závit, prášok do pečiva, soľ a cukor.
  2. V druhej miske zmiešajte kefír, vajce a rozpustené maslo.
  3. Pomaly pridávajte mokré suroviny do suchých surovín a miešajte, až kým nevznikne hladké cesto.
  4. Opatrne pridajte nakrájané jahody a jemne ich vmiešajte do cesta.
  5. Na grilovací panvici zohrejte rozpustené maslo na stredne vysokú teplotu.
  6. Do panvice nalejte cesto, aby vznikli malé lievance. Pečte ich z oboch strán, až kým nie sú zlatisté a dobre prepečené.
  7. Opakujte postup s ďalším cestom a jahodami, kým nevyužijete celé cesto.
  8. Podávajte lievance ešte teplé s ďalšími jahodami a ahornovým javorovým sirupom.

Užite si tieto lahodné jahodovo-jahodové lievance z kefírového cesta!

 

 

2)

Jahodovo-jahodové lievance sú nielen lahodné, ale aj skvelým spôsobom, ako si užiť čerstvé jahody. Tento recept z kefírového cesta ponúka vzdušné a jemné lievance, ktoré sú ideálne na raňajky alebo dezert. Pripravte si ich s naším jednoduchým návodom!

Ingrediencie na jahodovo-jahodové lievance

Na prípravu týchto chutných lievancov budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 šálka kefíru
  • 1 šálka hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 šálky čerstvých jahôd, nakrájaných na malé kusy
  • 1/2 šálky jahodového pyré
  • Soľ podľa chuti
  • Maslo alebo olej na opekanie

Postup prípravy lievancov

Postup je naozaj jednoduchý:

  1. V miske zmiešajte kefír, vajcia a cukor, až kým sa zmes nezačne penať.
  2. V inej miske skombinujte múku, prášok do pečiva a soľ.
  3. Suché ingrediencie pridajte k mokrým a premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.
  4. Na záver do cesta vmiešajte nakrájané jahody a jahodové pyré.
  5. Na panvici rozohrejte maslo alebo olej a nalejte polievkovú lyžicu cesta. Opečte z oboch strán do zlatista.

Podávajte s čerstvými jahodami a trochou javorového sirupu pre extra sladkosť. Tieto jahodovo-jahodové lievance sú zaručene hitom na každom stole!

Podobné príspevky

Jeden komentár

  1. Kovacova Jela píše:

    Vyzera to velmi chutne, musim to skusit!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *