Jahodovo-rebarborové koláče s krémovým nádychom

Jahodovo-rebarborové koláče s jemným krémovým nádychom.

**Suroviny:**

**Cesto:**

  • 2 a 1/2 šálky múky
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 šálky masla (nakrájaného na malé kúsky)
  • 1/2 šálky studenej vody

**Plnka:**

  • 2 šálky nakrájaných jahôd
  • 1 šálka nakrájaného rebarbory
  • 1/2 šálky cukru
  • 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu

**Krémová vrstva:**

  • 1 a 1/2 šálky smotany na šľahanie
  • 1/4 šálky práškového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

**Na posypanie:**

Ako upiecť kura na panvici?

Ako upiecť kura na panvici?

Čítať viac »

  • Cukor na posyp

 

Jahodovo-rebarborové koláče s jemným krémovým nádychom

**Postup:**

  1. Príprava cesta:
    • V miske skombinujte múku so soľou. Pridajte kocky masla a miešajte, kým nedosiahnete drobivú konzistenciu.
    • Postupne nalejte studenú vodu a zamiešajte, kým nevytvoríte cesto. Nepremiešavajte ho príliš dlho. Zabaľte ho do celofánu a nechajte odpočívať v chladničke aspoň 30 minút.
  2. Príprava plnky:
    • V miske skombinujte nakrájané jahody, rebarboru, cukor a kukuričný škrob. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky suroviny zlúčili. Nechajte plnku odpočívať, kým sa venujete cestu.
  3. Príprava krémovej vrstvy:
    • Vo veľkej miske šľahajte smotanu na šľahanie, až kým nedosiahnete mäkkú šľahačku. Pridajte práškový cukor a vanilku a šľahajte ešte tóny, až pokiaľ nenadobudne krásne krémovú konzistenciu.
  4. Zostavenie koláčov:
    • Predhrejte rúru na 180°C a pripravte si formy na muffiny.
    • Rozvaľkajte cesto na tenkú vrstvu a vyrežte kruhy dostatočnej veľkosti na vyloženie dnů a strán foriem na muffiny.
    • Dotlačte cestové kruhy do každej formy a naplňte ich jahodovo-rebarborovou plnkou.
    • Pečte koláče v predhriatej rúre 20-25 minút, kým cesto nezíska zlatohnedú farbu a plnka sa nezahustí.
  5. Dokončenie:
    • Koláče nechajte vychladnúť na mriežke.
    • Pred servírovaním na vrch naneste vrstvu krémovej smotany.
    • Posypte povrch koláčov práškovým cukrom a podávajte.

Tieto jahodovo-rebarborové koláče s jemným krémovým akcentom predstavujú skvelé spojenie sladkosti jahôd a kyslosti rebarbory. Krémová smotana dodáva jemný a krémový kontrast ku koláčom. Tento recept je ideálny na sladký dezert, ktorý osvieži počas jarných a letných mesiacov.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Avatar of Vika Vika píše:

    Veľmi netradičný recept, to musíme skusiť so sestrou.