Jednoduchá mrkvová polievka

Tu máte recept na jednoduchú mrkvovú polievku:

Zložky:

  • 4 stredné mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 zemiak
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej na opraženie

 

Jednoduchá mrkvová polievka

Postup:

  1. Najprv opláchnite a olúpte mrkvu, cibuľu a zemiak. Nakrájajte mrkvu na kolieska, cibuľu na malé kúsky a zemiak na menšie kocky.
  2. V hrnci zohrejte olivový olej a opražte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu.
  3. Pridajte nakrájanú mrkvu, zemiak a zeleninový vývar do hrnca. Dajte variť a nechajte pomaly vrieť, kým sa zelenina dobre uvarí a zmäkne (asi 15-20 minút).
  4. Potom použite mixér na rozmixovanie polievky do hladka. Ak chcete, môžete ju prejsť cez sitko, aby ste odstránili prípadné hrudky.
  5. Polievku ochuťte soľou a korením podľa chuti.
  6. Podávajte teplú a môžete ju ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou alebo kôprom.

Dobrú chuť!

 

2)

Mrkvová polievka je klasikou, ktorú si obľúbite pre jej jednoduchú prípravu a výnimočnú chuť. Je to skvelý spôsob, ako zahrnúť do svojho jedálnička viac zeleniny, a možno ju podávať ako predjedlo alebo hlavný chod. Tento recept je určený pre tých, ktorí hľadajú super recept na chutnú a výživnú polievku, ktorú si môžu ľahko pripraviť doma.

Ingrediencie potrebné na mrkvovú polievku

Na prípravu tejto lahodnej mrkvovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g čerstvej mrkvy
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 stredný zemiak
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup prípravy mrkvovej polievky

Začnite tým, že cibuľu a cesnak nakrájate na jemno a na panvici na olivovom oleji ich opečte, kým nezmäknú. Potom pridajte očistenú a nakrájanú mrkvu a zemiak. Tieto ingrediencie restujte približne 5 minút. Následne pridajte zeleninový vývar a priveďte k varu.

Polievku varte na strednej teplote asi 20 minút, alebo kým nie sú všetky ingrediencie úplne mäkké. Po uvarení polievku rozmixujte ponorným mixérom dohladka a ochutnajte soľou a korením. Ak máte radi krémovejšiu konzistenciu, môžete pridať aj trošku smotany na varenie.

Na konci podávajte polievku horúcu, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou. Takto pripravená mrkvová polievka môže byť skvelým doplnkom k vášmu jedálničku, je chutná a plná vitamínov!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *