Jednoduchá paradajková a kapustová polievka

Jednoduchá polievka z paradajok a kapusty

Polievka z paradajok a kapusty predstavuje výborný príklad kombinácie jednoduchých surovín na vytvorenie chutného a výživného jedla.

Tento recept je ideálny na chladné dni, keď potrebujete niečo teplé a sýte. Paradajky a kapusta sú bohaté na vitamíny a minerály podporujúce zdravie. Navyše, jej príprava je veľmi jednoduchá, a teda aj začiatočníci v kuchyni s ňou nebudú mať problém.

Ingrediencie:
– 1 kg paradajok
– 1 hlávka kapusty
– 2 cibule
– 4 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice olivového oleja
– 1 l zeleninového vývaru
– 1 lyžička sušeného oregana
– 1 lyžička sušenej bazalky
– soľ a čierne korenie na dochutenie
– čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

Postup:
1) Na začiatok si nachystajte všetky suroviny. Paradajky dôkladne umyte a nakrájajte na menšie kúsky. Očistite kapustu od vrchných listov a nakrájajte ju na tenké pásiky. Ošúpte cibuľu a cesnak a nakrájajte ich nadrobno.

2) V širokom hrnci zohrejte olivový olej na miernom plameni. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a restujte približne 5 minút, kým cibuľa nie je priesvitná. Potom pridajte nakrájané paradajky a kapustu a dobre premiešajte.

3) Zalejte všetko zeleninovým vývarom a priveďte do varu. Pridajte sušené oregano, bazalku, soľ a čierne korenie podľa chuti. Znížte teplotu a nechajte polievku variť na miernom ohni asi 30 minút, kým zelenina nezmäkne.

4) Po uvarení polievku pomocou ponorného mixéra rozmixujte do hladka. Ak je polievka príliš hustá, pridajte trochu vody alebo vývaru.

5) Hotovú polievku servírujte do misiek a dozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávajte s chrumkavým chlebom alebo opečenými krutónmi.

Karamelové rezy so salkom

Karamelové rezy so salkom

Čítať viac »

 

Jednoduchá paradajková a kapustová polievka - 2

Výhody:
– Polievka z paradajok a kapusty je bohatá na vitamín C, vitamín K, vitamín A, vlákninu a antioxidanty, ktoré posilňujú imunitný systém a celkové zdravie.
– Ide o nízkokalorické jedlo, ktoré zasýti a dodáva energiu bez zbytočných kalórií.
– Vďaka jednoduchosti prípravy a dostupným surovinám je ekonomicky nenáročná a možná na prípravu aj vo väčších množstvách.
– Je vhodná pre vegetariánov a vegánov, pretože neobsahuje žiadne živočíšne produkty.

Počet kalórií: Jedna porcia (cca 300 ml) obsahuje približne 120 kalórií.

Záver:
Polievka z paradajok a kapusty predstavuje vynikajúcu voľbu pre každého, kto hľadá chutné, zdravé a jednoduché jedlo.

Kombinácia paradajok a kapusty zabezpečuje bohatstvo živín a vitamínov, ktoré posilňujú imunitu a celkové zdravie. Navyše, jej príprava je veľmi jednoduchá a dokonca ju zvládnu aj kuchyňski nováčikovia. Tak neváhajte a vyskúšajte tento recept ešte dnes!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. ZelenýNinja píše:

    Tento recept na polievku je skvelý! Kapusta a paradajky sa spolu výborne dopĺňajú. Mám rád, ako sa dá takto jednoducho pripraviť niečo zdravé. Určite to vyskúšam a podávam s čerstvým chlebom!

  2. MňamMňam99 píše:

    Konečne recept na polievku, ktorý nie je zložitý! Mám rád jednoduché jedlá a táto kombinácia zeleniny vyzerá veľmi chutne. Vďaka za skvelý nápad, určite to spravím tento víkend!

  3. ChutnyGuru píše:

    Polievka z kapusty a paradajok? To znie fantasticky! Takéto jedlo si viem predstaviť po dlhom dni. Dúfam, že mi bude chutiť rovnako dobre, ako to vyzerá v recepte. Ďakujem za tip!

  4. TastyTom píše:

    Veľmi sa mi páči jednoduchosť tohto receptu. Kapusta je super a s paradajkami vytvára úžasnú chuť! Zajtra ju určite vyskúšam. Dúfam, že bude rovnako chutná ako vyzerá na obrázku!

  5. PolievkovýMajster píše:

    Wow, táto kapustová polievka vyzerá úžasne! Vždy som hľadal jednoduché recepty a tento je presne to, čo potrebujem. Už sa teším, keď si ju pripravím s čerstvým chlebom k obedu!