Tu je jednoduch recept na paradajkovú polievku:
Suroviny:
- 1 cibuľa, nakrájaná
- 2 lyžice olivového oleja
- 4 veľké paradajky, nakrájané
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 4 šálky zeleninového vývaru
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvá bazalka na ozdobenie
Jednoduchá paradajková polievka
Postup:
- Rozohrejte olivový olej vo veľkej hrnci a pridajte cibuľu. Orestujte ju, kým sa nezjemní.
- Pridajte nasekaný cesnak a kúsok nasekanej bazalky do hrnca. Nechajte ich dusiť asi 1 minútu, aby sa uvoľnili arómy.
- Pridajte nakrájané paradajky do hrnca a premiešajte. Pokračujte varením asi 5 minút, kým paradajky nezmäknú.
- Zalejte zeleninovým vývarom a privedte k varu. Potom znížte teplotu a nechajte polievku variť asi 15 – 20 minút, aby sa chute prepojili.
- Po ukončení variace polievky ju odkladajte na stranu a nechajte ju vychladnúť niekoľko minút. Potom ju môžete zmixovať pomocou mixéra na hladkú konzistenciu.
- Ochutnajte polievku a pridajte soľ a korenie podľa svojho vkusu.
- Podávajte paradajkovú polievku s čerstvou bazalkou ako ozdobou.
Dobrú chuť!
2)
Paradajková polievka je jednou z najobľúbenejších polievok, ktorá je nielen chutná, ale aj jednoduchá na prípravu. Ak hľadáte rýchly a osviežujúci recept, ste na správnom mieste. V nasledujúcom texte vám predstavíme recept na jednoduchú paradajkovú polievku, ktorý si zamilujete.
Ingrediencie na jednoduchú paradajkovú polievku
Na prípravu tejto lahodnej paradajkovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 500 g čerstvých paradajok (alebo konzervovaných)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 ml zeleninového vývaru
- Olivový olej
- Soľ a korenie podľa chuti
- Čerstvá bazalka na ozdobu
Postup prípravy
Príprava jednoduchej paradajkovej polievky je skutočne rýchla. Najprv si nakrájajte cibuľu a cesnak na jemno. V hrnci zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu. Smažte ju, kým nezačne byť mäkká. Potom pridajte cesnak a smažte ešte ďalších 30 sekúnd.
Ak používate čerstvé paradajky, najprv ich ošúpte a nakrájajte na kocky. Potom pridajte paradajky do hrnca a varte, kým nezmäknú. Počas varenia ich môžete podliať zeleninovým vývarom. Ak používate konzervované paradajky, pridajte ich priamo do hrnca.
Všetko varte na strednej teplote približne 20 minút. Keď sú paradajky mäkké, rozmixujte polievku pomocou tyčového mixéra do hladka. Na záver dochuťte soľou a korením. Paradajkovú polievku podávajte teplú, ozdobenú čerstvou bazalkou.