Nasledujú niektoré jednoduché omáčky, ktoré môžete pripraviť k kuraciemu mäsu:
- Smetanová omáčka: Zmiešajte smotanu a dijonskú horčicu v pomere 1:1. Ochutite soľou a korením podľa chuti. Podávajte teplú alebo studenú.
- Citrusová omáčka: Vytlačte šťavu z jednej pomaranče a jedného citróna. Rozohrejte ju v hrnci a pridajte lyžicu medu. Nechajte omáčku zredukovať a zhustnúť. Podávajte s kuracím mäsom.
- Chilli-mangová omáčka: Zmiešajte opraženú chilli papričku, mixovaný mangový pretlak, citrónovú šťavu a soľ. Pridajte trochu vody, ak je omáčka príliš hustá. Podávajte s grilovaným kuracím mäsom.
- Kari omáčka: V panvici rozohrejte olej a pridajte kari pastu. Orestujte ju krátko, aby sa uvoľnili vône. Potom pridajte kokosové mlieko a nechajte omáčku zovrieť. Ochutite soľou a korením podľa chuti. Podávajte s kuracím mäsom a ryžou.
Dúfam, že tieto nápady na omáčky vám pomôžu vytvoriť chutné a jednoduché jedlo s kuracím mäsom. Dobrú chuť!
2)
1. Horčicová omáčka
Ingrediencie:
- 2 lyžice dijonskej horčice
- 200 ml smotany na varenie
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku (pokrájaný)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Trochu citrónovej šťavy
Postup:
- Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte pokrájaný cesnak. Smažte ho na miernom ohni, kým nezmäkne.
- Pridajte dijonskú horčicu a dobre premiešajte.
- Následne prilievajte smotanu na varenie a stále miešajte, aby sa zložky spojili.
- Dochutte soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.
- Omáčku nechajte na miernom ohni variť asi 5 minút, kým nezhustne.
- Podávajte teplé k opečenému alebo grilovanému kuraciemu mäsu.
2. Plesňová omáčka
Ingrediencie:
- 150 g modrého syra (napr. Roquefort)
- 200 ml smotany na varenie
- 1 lyžica masla
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
- Na panvici rozpustite maslo a pridajte smotanu na varenie.
- Pridajte rozdrobenej modrý syr a miešajte, až sa syr úplne rozpustí.
- Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Nechajte omáčku variť na miernom ohni asi 5-10 minút, kým zhustne.
- Servírujte teplú omáčku na kuracie mäso.
3. Smetanová omáčka s hubami
Ingrediencie:
- 200 g čerstvých húb (napr. žampiony)
- 200 ml smotany na varenie
- 1 cibuľa (pokrájaná)
- 1 lyžica masla
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Petersílka na ozdobu
Postup:
- Na panvici rozpustite maslo a pridajte pokrájanú cibuľu. Smažte, kým nebude zlatistá.
- Pridajte nakrájané huby a smažte, kým nezmäknú.
- Následne pridajte smotanu na varenie a dobre premiešajte.
- Dochutte soľou a čiernym korením, nechajte variť asi 5-7 minút, kým omáčka nezhustne.
- Ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte k kuraciemu mäsu.
Tieto jednoduché omáčky sú skvelé ako prídavok ku kuraciemu mäsu a sú ľahké na prípravu. Dobrú chuť!
Článok je veľmi užitočný a jednoduchý na pochopenie. Určite vyskúšam aspoň jednu z týchto omáčok.
Omáčky znie chutne a celkom jednoducho, takže určite vyskúšam. Ďakujem za nápady!
Tieto omáčky vyzerajú naozaj skvele! Milujem, ako sú jednoduché na prípravu. Určite vyskúšam tú smotanovú omáčku s hubami, to musí byť lahodné. Dúfam, že aj ostatní nájdu inšpiráciu na varenie!
Wow, to sú skvelé nápady! Chilli-mangová omáčka znie veľmi zaujímavo. Rád experimentujem s chuťami a táto kombinácia je presne to, čo potrebujem. Dám vedieť, ako sa podarila!
Super recepty! Horčicová omáčka je moja obľúbená a určite ju skombinujem s grilovaným kuracím mäsom. Veľmi sa teším na výsledok. Ďakujem za tipy na chutné jedlo!
Toto sú presne tie jednoduché recepty, ktoré hľadám! Kari omáčka vyzerá fantasticky a určite ju vyskúšam k ryži. Vďaka za super nápady, určite prinesiem niečo nové do svojej kuchyne!