Jednoduché omáčky k kuraciemu mäsu

Nasledujú niektoré jednoduché omáčky, ktoré môžete pripraviť k kuraciemu mäsu:

  1. Smetanová omáčka: Zmiešajte smotanu a dijonskú horčicu v pomere 1:1. Ochutite soľou a korením podľa chuti. Podávajte teplú alebo studenú.
  2. Citrusová omáčka: Vytlačte šťavu z jednej pomaranče a jedného citróna. Rozohrejte ju v hrnci a pridajte lyžicu medu. Nechajte omáčku zredukovať a zhustnúť. Podávajte s kuracím mäsom.
  3. Chilli-mangová omáčka: Zmiešajte opraženú chilli papričku, mixovaný mangový pretlak, citrónovú šťavu a soľ. Pridajte trochu vody, ak je omáčka príliš hustá. Podávajte s grilovaným kuracím mäsom.
  4. Kari omáčka: V panvici rozohrejte olej a pridajte kari pastu. Orestujte ju krátko, aby sa uvoľnili vône. Potom pridajte kokosové mlieko a nechajte omáčku zovrieť. Ochutite soľou a korením podľa chuti. Podávajte s kuracím mäsom a ryžou.

Dúfam, že tieto nápady na omáčky vám pomôžu vytvoriť chutné a jednoduché jedlo s kuracím mäsom. Dobrú chuť!

 

2)

1. Horčicová omáčka

Ingrediencie:

  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku (pokrájaný)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Trochu citrónovej šťavy

Postup:

  1. Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte pokrájaný cesnak. Smažte ho na miernom ohni, kým nezmäkne.
  2. Pridajte dijonskú horčicu a dobre premiešajte.
  3. Následne prilievajte smotanu na varenie a stále miešajte, aby sa zložky spojili.
  4. Dochutte soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.
  5. Omáčku nechajte na miernom ohni variť asi 5 minút, kým nezhustne.
  6. Podávajte teplé k opečenému alebo grilovanému kuraciemu mäsu.

2. Plesňová omáčka

Ingrediencie:

  • 150 g modrého syra (napr. Roquefort)
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 lyžica masla
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

  1. Na panvici rozpustite maslo a pridajte smotanu na varenie.
  2. Pridajte rozdrobenej modrý syr a miešajte, až sa syr úplne rozpustí.
  3. Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  4. Nechajte omáčku variť na miernom ohni asi 5-10 minút, kým zhustne.
  5. Servírujte teplú omáčku na kuracie mäso.

3. Smetanová omáčka s hubami

Ingrediencie:

  • 200 g čerstvých húb (napr. žampiony)
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 cibuľa (pokrájaná)
  • 1 lyžica masla
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Petersílka na ozdobu

Postup:

  1. Na panvici rozpustite maslo a pridajte pokrájanú cibuľu. Smažte, kým nebude zlatistá.
  2. Pridajte nakrájané huby a smažte, kým nezmäknú.
  3. Následne pridajte smotanu na varenie a dobre premiešajte.
  4. Dochutte soľou a čiernym korením, nechajte variť asi 5-7 minút, kým omáčka nezhustne.
  5. Ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte k kuraciemu mäsu.

Tieto jednoduché omáčky sú skvelé ako prídavok ku kuraciemu mäsu a sú ľahké na prípravu. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

6 Komentárov

  1. Kravjarova Benadik píše:

    Článok je veľmi užitočný a jednoduchý na pochopenie. Určite vyskúšam aspoň jednu z týchto omáčok.

  2. Ysoltisova píše:

    Omáčky znie chutne a celkom jednoducho, takže určite vyskúšam. Ďakujem za nápady!

  3. Kocúr123 píše:

    Tieto omáčky vyzerajú naozaj skvele! Milujem, ako sú jednoduché na prípravu. Určite vyskúšam tú smotanovú omáčku s hubami, to musí byť lahodné. Dúfam, že aj ostatní nájdu inšpiráciu na varenie!

  4. Slniečko píše:

    Wow, to sú skvelé nápady! Chilli-mangová omáčka znie veľmi zaujímavo. Rád experimentujem s chuťami a táto kombinácia je presne to, čo potrebujem. Dám vedieť, ako sa podarila!

  5. Rybka1990 píše:

    Super recepty! Horčicová omáčka je moja obľúbená a určite ju skombinujem s grilovaným kuracím mäsom. Veľmi sa teším na výsledok. Ďakujem za tipy na chutné jedlo!

  6. Bublina píše:

    Toto sú presne tie jednoduché recepty, ktoré hľadám! Kari omáčka vyzerá fantasticky a určite ju vyskúšam k ryži. Vďaka za super nápady, určite prinesiem niečo nové do svojej kuchyne!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *