Jemná zeleninová polievka

Jemná zeleninová polievka – je niečo lepšie, ako mať hotovú polievku za 15 minút? Ja to mám najradšej, ak sa niekam ponáhľam, no doma treba uvariť niečo teplé. Tak poďme na to.

Ochutnali sme: krémová zeleninová polievka.

Jemná zeleninová polievka

Rýchla zeleninová polievka / Výborná polievka pripravená za okamih

Jemná zeleninová polievka je skvelou voľbou pre rýchle a chutné teplo doma. Ak sa ponáhľate, ale stále chcete uvariť niečo zdravé a teplé, táto polievka je pre vás. Existuje mnoho receptov na jemné zeleninové polievky, ktoré môžete vyskúšať. Tu je jeden z takýchto receptov, na ktorý sme narazili:

  • Krémová zeleninová polievka: Táto polievka sa vyrába z mixu rôznych zelenín a je krémovejšia konzistenciou. Je to vynikajúce zahriatie pre chladné dni.

 

 

2)

Ingrediencie:

  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1 pór (len biela časť)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 liter zeleninového vývaru (alebo vody)
  • 100 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Príprava zeleniny: Zemiaky, mrkvu a petržlen ošúpte a nakrájajte na malé kocky. Pór a cibuľu nakrájajte nadrobno. Cesnak posekajte na jemno.

  2. Orestovanie: V hrnci zahrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte cibuľu a pór a orestujte ich, kým nebudú mäkké a sklovité (približne 5 minút). Potom pridajte cesnak a orestujte ešte 1 minútu.

  3. Var kompozície: Pridajte nakrájanú mrkvu, petržlen a zemiaky. Všetko dobre premiešajte a opražte asi 5 minút. Následne zalejte zeleninovým vývarom alebo vodou.

  4. Varovanie: Zvyšok zeleniny varte na strednom ohni približne 20-25 minút, alebo kým nebude zelenina úplne mäkká.

  5. Mixovanie: Po uvarení polievku zahustite ponorným mixérom dohladka. Ak máte radi kusy, môžete časť zeleniny nechať vcelku.

  6. Dochutenie: Pridajte smotanu na varenie a dôkladne premiešajte. Polievku osolte a okoreňte podľa chuti. Pri varení nechajte ešte zhruba 5 minút prepojiť chute.

  7. Podávanie: Polievku podávajte teplú, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Tip: Polievku môžete podávať s krutónmi alebo chlebom na spôsob.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

5 Komentárov

  1. Kocúr123 píše:

    Jemná zeleninová polievka vyzerá naozaj skvele! Mám rád, keď môžem rýchlo uvariť niečo chutné a zdravé. Tento recept určite vyskúšam. Veď čo môže byť lepšie ako voňať teplou polievkou po dlhom dni? Odporúčam všetkým!

  2. ZelenýJanko píše:

    Polievka je super nápad! Rýchla príprava a plná chuti, to je presne to, čo potrebujem. Zelenina je zdraviu prospešná a určite zahreje aj v najchladnejších dňoch. Určite vyskúšam tento recept, ďakujem za inšpiráciu!

  3. Slniečko09 píše:

    Wow, táto jemná zeleninová polievka vyzerá úžasne! Zbožňujem krémové polievky a tento recept sa mi veľmi páči. Ďakujem za tip, budem ho robiť častejšie, najmä keď sa ponáhľam. Teplo domova je na nezaplatenie!

  4. RýchlaMačka píše:

    Tento recept na jemnú zeleninovú polievku ma veľmi potešil! Milujem rýchle varenie a zdravé jedlá. Vyskúšam ho ešte dnes večer, pretože sa mi žiada niečo teplé a chutné. Určite bude mňam!

  5. MickeyBubba píše:

    Jemná zeleninová polievka znie fantasticky! Hlavne, keď máte málo času a potrebujete sa zahriať. Som nadšený z jednoduchosti prípravy. Konečne sa naučím variť niečo zdravé! Teším sa na výsledok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *