Jemné vajíčka na slaninke a opečenom chlebe

Jemné vajíčka na slaninke a opečenom chlebe – ja ho pripravujem už len takto. 

  • 2 plátky slaniny
  • 2 vajíčka
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencií
  • 2 plátky chleba

 

Jemné vajíčka na slaninke a opečenom chlebe

Postup

  1. Na panvici opražte slaninu, kým nezíska krásny zlatistý odstín a neprejaví krehkosť. Potom ju preložte na papierovú utierku, aby sa odstránil nadbytočný tuk.
  2. V tej istej panvici využiť trochu tuku z opraženej slaniny a rozbíjajte do nej vajíčka. Opekajte ich na strednej intenzite ohňa podľa svojich preferencií – na kvalitne uvarené, na tuho či miešané. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
  3. Počas tejto fázy opražte plátky chleba na suchej panvici, až kým nezískajú zlatistý a chrumkavý vzhľad.
  4. Na tanier najprv uložte opečený chlieb, na ktorý vložte plátky slaniny a navrch vajíčka. Dochutte soľou a čiernym korením.

 

Jemné vajíčka na slaninke a opečenom chlebe - 2

2) Jemné vajíčka na slaninke a opečenom chlebe

Ak hľadáte recept na jednoduché, ale pritom rafinované raňajky, ste na správnom mieste! Predstavíme vám recept na jemné vajíčka na slaninke a opečenom chlebe. Tento pokrm je ideálny na víkendové ráno, keď si prajete niečo výnimočné. Pripravte si potrebné suroviny a pustíme sa do varenie!

Na prípravu tohto pochúťky sa vám budú hodiť:

Srbská polievka

Srbská polievka

Čítať viac »

  • 4 veľké vajcia
  • 200 g slaniny
  • 4 plátky chleba (ideálne celozrnného)
  • Soľ podľa preferencií
  • Čierne korenie podľa preferencií
  • Maslo na opekanie
  • Čerstvé bylinky (napríklad pažítka alebo petržlen) na dekoráciu

Postup prípravy

Najskôr si slaninu nakrájajte na drobné kocky a opražte na strednom ohni na panvici, kým nebude zlatá a chrumkavá. Po vyprážaní slaninu preneste na papierovú utierku, aby ste odstránili prebytočný tuk.

Na tej istej panvici, kde ste opražili slaninu, pripravte vajíčka. Môžete ich variť na tvrdo alebo na mäkko, podľa vašich predpokladov. Ak túžite po jemných vajíčkach, odporúčame ich variť do stredne tuhej konzistencie. Keď sú vajíčka hotové, osoľte a okoreňte podľa chuti.

Na záver si osmažte plátky chleba na masle do zlatista. Chlieb môžete opiecť aj na grile, ak plánujete letný brunch!

Na tanier najprv uložte opečený chlieb, následne položte jemné vajíčka a na záver posypte chrumkavou slaninkou. Ozdobte čerstvými bylinkami a máte pripravené lahodné raňajky, ktoré si zamilujete!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Spetruska píše:

    Naozaj chutné a jednoduché raňajky! Určite vyskúšam.

  2. Kolrusova Roland píše:

    Toto sa mi veľmi páči, také jednoduché a rýchle recepty sú vždy super.

  3. Milos Jancova píše:

    Konečne niečo, čo sa dá pripraviť aj menej zdatným kuchárom. Tento recept je skvelý!