Jogurtový koláč s nektárinkami

Jogurtový dezert s nektárinkami …

Zloženie:

  • 2 väčšie nektárinky (môžete zvoliť aj iné ovocie podľa preferencií)
  • 1 šálka hladkej múky
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku na pečenie
  • 1/4 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • 1/2 šálky cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1/2 šálky gréckeho jogurtu (prípadne bežného jogurtu)
  • 1/4 šálky oleja (napríklad slnečnicového)
  • Maslo na vymastenie a múka na vysypanie formy

Jogurtový dezert s nektárinkami

Postup:

  1. Predtým, ako začnete, nastavte rúru na 180°C a pripravte plech na koláč tak, že ho vymastíte a vysypete múkou.
  2. Starostlivo umyte nektárinky a odstraní jadierka. Následne ich nakrájajte na tenké krúžky a odložte bokom.
  3. V miske spojte múku, prášok na pečenie, sódu bikarbónu a štipku soli.
  4. V inej miske zmiešajte cukor a vajcia do hladkej zmesi. Pridajte vanilkový extrakt, jogurt a olej a všetko dôkladne premiešajte.
  5. Postupne vmiešajte suché ingrediencie do vajíčkovej zmesi s jogurtom a premiešajte len do spojenia, nedovoľte, aby ste to rozmixovali príliš dlho.
  6. Nalejte cesto do pripraveného plechu.
  7. Rozložte nakrájané krúžky nektarínok na povrch, jemne ich pritlačte do cesta.
  8. Pečte v predhriatej rúre približne 25-30 minút, alebo dokým dezert nie je pekne zlatohnedý a pri vložení špáradla do stredu sa nelepí žiadne mokré cesto.
  9. Po upečení nechajte dezert vychladnúť vo forme asi 10 minút, potom ho presuňte na mriežku a nechajte úplne schladnúť.
  10. Podávajte nakrájané na plátky a môžete ho ešte posypať práškovým cukrom, ak máte záujem.

 

Jogurtový koláč s nektárinkami - 2

2) Jogurtový koláč s nektárinkami

Jogurtový dezert s nektárinkami je výborný spôsob, ako si vychutnať sladkú pochúťku bez výčitiek. Tento recept je nielen chutný, ale aj plný zdravých ingrediencií. Poďte s nami preskúmať, ako si môžete tento dezert pripraviť v pohodlí vlastného domova.

Zapekané kuracie so syrom

Zapekané kuracie so syrom

Čítať viac »

Nezbytné zloženie na dezert

Na prípravu tohto lahodného jogurtového dezertu budeme potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 400 g bieleho jogurtu
  • 300 g múky
  • 200 g cukru
  • 3 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • 50 ml oleja
  • 2-3 nektárinky
  • štipka soli

Postup na prípravu dezertu

Pripravte sa na chuťový zážitok! Najskôr predhrejte rúru na 180 °C. V miske spojte jogurt, cukor a vajcia. Po dôkladnom premiešaní pridajte olej a prisypte múku s práškom do pečiva. Na záver do mixu pridajte štipku soli, aby sa všetky chute efektívne spojili.

Na plech si položte papier na pečenie a vylejte pripravené cesto. Nezabudnite nakrájať nektárinky na plátky a rovnomerne ich rozložiť na povrch cesta. Pečte približne 30-35 minút, alebo kým dezert nemá zlatohnedú farbu a nie je dobre upečený.

Nechajte vychladnúť a servírujte s šľahačkou alebo porciou jogurtu na vrch. Tento jogurtový dezert s nektárinkami sa perfektne hodí na akúkoľvek oslavu, alebo ako chutný dezert po jedle.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *