Kačacia pečeň v masti

 

Ak máte záujem o postup na prípravu káčacej pečene v tuku, tu je jednoduchý a overený recept:

Ingrediencie:

  • 2 kusy káčacej pečene
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa osobnej chuti
  • 2 lyžice hrozienok
  • 4 strúčiky cesnaku (nasekané na jemno)
  • 4 lyžice masti alebo oleja

 

Kačacia pečeň v tuku

Postup:

  1. Pečene dôkladne umyte a vysušte papierovou utierkou. Nakrájajte ich na menšie časti a jemne posypte soľou a čiernym korením.
  2. Na panvici zohrejte masť alebo olej. Pridajte nasekaný cesnak a hrozienka, a pražte ich dozlatista.
  3. Následne pridajte nakrájanú káčaciu pečeni a smažte ju z oboch strán, až kým nezíska zlatohnedý vzhľad a vôňu.
  4. Po upečení pečene ju preneste na tanier a nechajte ju chvíľu odpočívať pred podávaním. Skvele sa hodí s prílohou, ako sú opečené zemiaky či zeleninový šalát.

Dúfam, že vám tento návod prinesie úspech pri príprave lahodnej káčacej pečene v tuku!

 

Kačacia pečeň v masti- 2

2) Kačacia pečeň v masti

Ingrediencie:

  • 500 g kačacej pečene
  • 200 g masla alebo kačacej masti
  • 1 cibuľa (nasekaná na jemno)
  • 3-4 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • Soľ (podľa chuti)
  • Čierne korenie (podľa chuti)
  • 1 bobkový list
  • 1-2 vetvičky čerstvého tymiánu (alebo 1/2 čajovej lyžičky sušeného)
  • 1/2 šálky červeného vína (nepovinné)
  • 1/2 šálky smotany na varenie (nepovinné)

Postup:

  1. Príprava pečene:

    • Kačaciu pečeň dôkladne umyte a osušte. Odstráňte všetky nežiaduce zvyšky a cievky.
  2. Smaženie cibule:

    Cestovinový šalát s jablkami, so syrom a špenátom

    Cestovinový šalát s jablkami, so syrom a špenátom

    Čítať viac »

    • Na širokej panvici rozohrejte maslo alebo kačaciu masť. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte, kým nezíska zlatohnedú farbu.
  3. Pridanie pečene:

    • Do panvice vložte káčaciu pečeň. Smažte ju na strednom ohni približne 2-3 minúty z každej strany, až kým nebude dostatočne prepečená, ale stále šťavnatá.
  4. Pridanie cesnaku a korenín:

    • Pridajte nasekaný cesnak, bobkový list a tymián. Ochuťte soľou a mletým čiernym korením.
  5. Deglazovanie (nepovinné):

    • Ak máte záujem, môžete pridať červené víno a nechať ho zredukovať, aby sa uvoľnili chuťové essencie z panvice. Nechajte variť asi 2-3 minúty.
  6. Pridanie smotany (nepovinné):

    • Pre krémovejšiu textúru môžete pridať smotanu na varenie. Nechajte variť ešte niekoľko minút, aby sa všetko spojilo a zohrelo.
  7. Podávanie:

    • Kačaciu pečeň na masti podávajte teplú, najlepšie s čerstvým chlebom, toastami alebo ako súčasť antipasti.

Tip:

Ak chcete, môžete pečeň pred podávaním posypať čerstvými bylinkami, ako je petržlen alebo pažítka, pre ešte väčšiu chuť a farbu.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Marta123 píše:

    Tento recept na káčaciu pečeň vyzerá úžasne! Nikdy som to neskúšala, ale určite sa do toho pustím. Mám rada jedlá z masti a hrozienka sú skvelý nápad. Ďakujem za tento tip!

  2. Kocurik89 píše:

    Super návod! Káčacia pečeň v masti znie ako lahodná pochúťka. Rada skúšam nové recepty, a tento sa mi veľmi páči. Určite ho vyskúšam na rodinnej večeri. Vďaka za inšpiráciu!

  3. JankoNovak píše:

    Wow, recept na káčaciu pečeň vyzerá veľmi chutne! Nikdy som nevedel, ako ju pripraviť, ale teraz mám jasno. Vďaka za podrobné kroky, určite sa do toho pustím už tento víkend!

  4. ZuzanaKucharka píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadala! Káčacia pečeň milujem a s tými hrozienkami to musí byť úžasné. Určite ho skúsim na nedeľný obed. Ďakujem za skvelý tip!

  5. PeťoVarenie píše:

    Perfektný recept! Kačacia pečeň v masti je klasikou a ja ju milujem. Všetky ingrediencie sú dostupné a postup jasný. Už sa teším na chuťovú hostinu so svojou rodinou!

  6. FoxyLady21 píše:

    Tento recept ma veľmi zaujal! Kačacia pečeň je moja obľúbená pochúťka a s týmto postupom to bude určite skvelé jedlo. Hrozienka dodajú výnimočnú chuť – teším sa na varenie!

  7. _KralVarenia_ píše:

    ‚Dobrý deň! Tento recept vyzerá fantasticky! Káčaciu pečeň som ešte nikdy nerobila, ale s takým jasným návodom by to malo ísť ľahko. Ďakujem za inšpiráciu na večeru!‘

  8. _Svetluska_7 píše:

    ‚Wow, aký chutný recept! Káčacia pečeň v masti je niečo, čo mám veľmi rada a s cesnakom to bude ešte lepšie. Určite ho vyskúšam čoskoro – teším sa na tú vôňu!‘

  9. _LucaCulinaria_ píše:

    ‚Ďakujem za skvelý recept! Káčacia pečeň je niečo špeciálne a s tými ingredienciami to musí byť lahodné. Teším sa na ochutnávku – určite oslovím aj priateľov!‘

  10. _MilenaChutna_ píše:

    ‚Toto vyzerá ako dokonalý spôsob prípravy káčacej pečeně! Hrozienka sú originálne pridanie a určite dodajú jedlu zvláštnu chuť. Už sa nemôžem dočkať, kedy to uvarím!‘