Tu je recept na polievku z káčice:
Zloženie:
- 1 celá kačica
- 2 cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 korene petržlenu
- 2 zrnká korenia
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 bobkový list
- 1 štipka majoránky
- 1 štipka mletého čierneho korenia
- 500 ml kvalitného hovädzieho vývaru
Recept na polievku z káčice
Postup:
- Kačicu dôkladne umyte a odstráňte pierko a tuk.
- Pod tečúcou vodou ju opláchnite a nakrájajte na menšie kusy.
- Cibuľu olúpte a nasekajte na malé kocky. Očistenú mrkvu a korene petržlenu nakrájajte na kolieska.
- Do hrnca s vriacou osolenou vodou pridajte kúsky kačice, cibuľu, mrkvu, korene petržlenu, zrnká korenia, bobkový list, majoránku a mleté čierne korenie.
- Pridajte hovädzí vývar a varte na miernom ohni približne 90 minút, kým nie je mäso mäkké a polievka dobre uvarená.
- Polievku po varení sceďte a podávajte horúcu.
Dobrú chuť!
2) Kačacia polievka – recept
Ak hľadáte skvelý recept na domácu polievku, káčacia polievka je vynikajúcou voľbou! Tento tradičný pokrm nielen že ponúka vynikajúcu chuť, ale aj prospieva zdraviu vašej rodiny. V tejto príručke vám predstavíme recept, ktorého jednoduchosť a lahodnosť vás určite oslovia. Nezabudnite si pripravit všetky potrebné ingrediencie!
Ingrediencie potrebné na prípravu
Pripravili sme pre vás zoznam nevyhnutných ingrediencií na káčaciu polievku:
- 1 kg kačice
- 3 mrkvy
- 2 zemiaky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 zeler
- soľ a korenie podľa chuti
- lyžica oleja
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Príprava káčacej polievky
Príprava tejto polievky je jednoduchá. Postup môžete ľahko zapamätať:
- Na začiatok si kačicu umyjeme a nakrájame na menšie kusy.
- Na veľkej panvici na oleji orestujeme cibuľu, kým nezosklovatie.
- Pridáme kačicu a opražíme ju z každej strany.
- Následne pridáme nakrájanú mrkvu, zeler a cesnak. Všetko dobre premiešame.
- Zalejeme dostatočným množstvom vody a privedieme do varu. Po uvarení nastavíme na stredný oheň a varíme približne 1,5 hodiny.
- Keď je kačica dostatočne mäkká, pridáme zemiaky a dochutíme soľou a korením.
- Pokračujeme vo varení, kým nie sú všetky ingrediencie dostatočne mäkké.
- Na záver posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať!
Káčacia polievka je skvelý spôsob, ako si vychutnať tradičné domáce jedlo. Dúfame, že si užijete jej prípravu a rodinné chvíle pri dobrom jedle!