Kapustová polievka na kyslo

 

Aby ste pripravili kapustovú polievku na kyslo, budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 1 stredne veľkú hlavu kapusty
  • 1 cibuľu, jemne nakrájanú
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 1 polievkovú lyžicu sladkej mletej papriky
  • 1 čajovú lyžičku rascepu
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 2 šálky vody
  • 1 šálku kyslej smotany
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Kapustová polievka na kyslo

Postup:

  1. Opláchnite kapustu a odstráňte vonkajšie listy. Hlavu kapusty prepolte na polovicu, vyberte stred a nakrájajte kapustu na tenké pásiky.
  2. Na stredne silnom ohni rozohrejte rastlinný olej v hrnci. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a orestujte do zlatista.
  3. Do hrnca pridajte sladkú mletú papriku a rascepy a dôkladne premiešajte s cibuľou a cesnakom.
  4. Pridajte nastrúhanú kapustu do hrnca a osolte a okoreňte podľa chuti. Orestujte niekoľko minút, až kapusta začne mäknúť.
  5. Prilejte zeleninový vývar a vodu, nechajte polievku zovrieť. Potom znížte teplotu na nízku úroveň, zakryte hrniec a varte polievku približne 30 minút, alebo kým kapusta nie je mäkká.
  6. Varte na miernom ohni ďalších 5 minút, následne pridajte kyslú smotanu a premiešajte. Podľa potreby dosolte a dokoreňte.
  7. Odstráňte hrniec z ohňa a nechajte polievku chvíľu vychladnúť pred podávaním.

Dobrú chuť!

Kapustová polievka na kyslo-2

Špagety s mletým mesom

Špagety s mletým mesom

Čítať viac »

2) Kapustová polievka na kyslo

Kapustová polievka na kyslo je tradičné jedlo, ktoré je obzvlášť obľúbené v slovenskej kuchyni. Tento recept je jednoduchý a zvládne ho každý, kto túži po výživnom a chutnom jedle. Pripravte si potrebné suroviny a môžeme sa pustiť do varenia!

Ingrediencie

Na prípravu kapustovej polievky na kyslo budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 1 kg kyslej kapusty
  • 500 g bravčového mäsa (napríklad krkovička)
  • 2 litre vody
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 2-3 zemiaky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • celé čierne korenie
  • soľ a mleté čierne korenie podľa vkusu
  • bobkový list

Postup prípravy

Na začiatku si nachystajte všetky suroviny. Na panvici orestujte nadrobno nasekanú cibuľu, až získa zlatistú farbu. Pridajte na kocky nakrájané bravčové mäso a smažte, kým nezhnedne. Následne pridajte nakrájané mrkvy a zemiaky, pridajte kyslú kapustu a všetko dobre premiešajte.

Vložte bobkový list a celé čierne korenie do hrnca s vodou. Potom pridajte orestovanú zmes a varte na miernom ohni asi 1-2 hodiny, kým sa všetko dôkladne uvarí a mäso je jemné. Na záver dochuťte soľou a mletým čiernym korením. Po uvarení servírujte horúce a vychutnajte si túto chutnú kapustovú polievku na kyslo!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *