Kapustová polievka na kyslo

Aby ste pripravili kapustovú polievku na kyslo, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 stredne veľkú hlavu kapusty
  • 1 cibuľu, jemne nasekanú
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 1 polievkovú lyžicu sladkej mletej papriky
  • 1 čajovú lyžičku rascepu
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 2 šálky vody
  • 1 šálku kyslej smotany
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Kapustová polievka na kyslo

Postup:

  1. Opláchnite kapustu a odstráňte vonkajšie lístky. Hlavu kapusty rozkrojte na polovicu, odstráňte stred a nakrájajte kapustu na tenké pásiky.
  2. V hrnci na strednom ohni rozohrejte rastlinný olej. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte do hrnca sladkú mletú papriku a rascepy a dôkladne premiešajte s cibuľou a cesnakom.
  4. Pridajte do hrnca nastrúhanú kapustu a osolte a okoreňte podľa chuti. Orestujte niekoľko minút, kým kapusta začne mäknúť.
  5. Pridajte zeleninový vývar a vodu a nechajte polievku zovrieť. Znížte teplotu na nízku úroveň, pokryte hrniec a nechajte polievku asi 30 minút variť, alebo kým kapusta nezmäkne.
  6. Varte na miernom ohni ďalších 5 minút, potom pridajte kyslú smotanu a premiešajte. Podľa potreby pridajte soľ a korenie.
  7. Hrniec odstavte z ohňa a nechajte polievku trochu vychladnúť pred podávaním.

Dobrú chuť!

 

2)

Kapustová polievka na kyslo je tradičné jedlo špeciálne obľúbené najmä v slovenskej kuchyni. Tento recept je jednoduchý a zvládne ho každý, kto má chuť na výživné a chutné jedlo. Pripravte si ingrediencie a pustíme sa do varenia!

Ingrediencie

Na prípravu kapustovej polievky na kyslo budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 kg kyslej kapusty
  • 500 g bravčového mäsa (napr. krkovička)
  • 2 litre vody
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 2-3 zemiaky
  • 2strúčiky cesnaku
  • celé čierne korenie
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • bobkový list

Postup prípravy

Na začiatok si pripravte všetky ingrediencie. Na panvici si orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu, až získa zlatistú farbu. Pridajte na kostky nakrájané bravčové mäso a smažte, kým nezhnedne. Potom pridajte nadrobno nakrájané mrkvy a zemiaky, pridajte kyslú kapustu a premiešajte všetko spolu.

Položte bobkový list a celú čiernu korenie do hrnca s vodou. Potom pridajte orestovanú zmes a varte na miernom ohni cca 1-2 hodiny, kým sa všetko dobre prevarí a mäso je mäkké. Na záver dochuťte soľou a mletým čiernym korením. Po uvarení servírujte horúce a vychutnajte si túto delikátnu kapustovú polievku na kyslo!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *