Ak hľadáte recept na kapustovú polievku s bravčovými rebrami, tu je jeden tip:
Suroviny:
- 500 g bravčových rebríkov
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
- 500 g kyslej kapusty, prepláchanej a nakrájanej na tenké prúžky
- 2 zemiaky, olúpané a krájané na malé kocky
- 2 mrkvy, olúpané a krájané na plátky
- 1 lyžica mletej sladkej papriky
- 1 lyžička kôprových semien
- Soľ a čierne korenie podľa vlastného uváženia
- 1 liter zeleninového vývaru
- 2 lyžice oleja na varenie
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
Kapustová polievka s bravčovými rebričkami
Postup:
- V hrnci na strednej teplote rozohrejte olej a vložte bravčové rebrá. Opekajte ich z oboch strán, až kým nezhnednú a nevytvoria šťavu. Potom ich vyberte z hrnca a odložte nabok.
- Do hrnca pridajte cibuľu, papriku a semienka kôpru. Orestujte, až kým cibuľa nezmäkne.
- Cesnak a paradajkový pretlak vložte do hrnca a opražte asi 1 minútu.
- Pridajte kyslú kapustu, mrkvu a zemiaky do hrnca. Zalejte zeleninovým vývarom a vložte opražené rebrá.
- Polievku varte na miernom ohni pod pokrievkou približne 1 hodinu, alebo kým nebude mäso a zelenina dostatočne mäkké.
- Ochutnajte soľou a korením podľa vlastného uváženia. V prípade potreby pridajte viac vývaru alebo vody.
- Podávajte kapustovú polievku s bravčovými rebrami teplú, posypanú kôprom.
Dúfam, že vám tento recept prinesie skvelé výsledky. Prajem dobrú chuť!
2) Kapustová polievka s bravčovými rebrami
Kapustová polievka je pokrm, ktorý si získal obľubu mnohých fanúšikov tradičnej slovenskej kuchyne. Je vynikajúcim spôsobom, ako využiť čerstvú kapustu a pripravili výnimočne chutné a výživné jedlo. Dnes vám prinášame recept na autentickú kapustovú polievku s bravčovými rebrami, ktorá sa jednoducho pripravuje a určite poteší celú rodinu.
Ingrediencie
Na prípravu kapustovej polievky s bravčovými rebrami budete potrebovať tieto ingrediencie:
- 500 g bravčových rebríkov
- 1 stredná hlávka bielej kapusty
- 2 stredné zemiaky
- 1 mrkva
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 liter vývaru (zeleninový alebo bravčový)
- soľ a korenie podľa vlastného uváženia
- 2 bobkové listy
- 1 lyžica rastlinného oleja
- kyslá smotana na podávanie
Postup prípravy
Najprv na oleji opražte na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezmäknú. Potom pridajte nakrájané bravčové rebrá a opekajte, kým sa nezafarbia. Následne pridajte nakrájanú kapustu, na kocky nakrájané zemiaky a mrkvu. Zamiešajte a zalejte vývarom.
Pridajte bobkové listy a dochuťte soľou a korením. Polievku varte na strednom ohni asi 45 minút, alebo kým zelenina a mäso nie sú úplne mäkké. Na záver podávajte horúcu polievku so lyžičkou kyslej smotany, ktorá dodá jedlu chuť a krémovitosť.
Záver
Kapustová polievka s bravčovými rebrami je obľúbený pokrm, ktorého kúzlo spočíva v jednoduchosti a kvalite surovín. Určite ju vyskúšajte a podeľte sa o svoje zážitky v komentároch!