Kapustová polievka s bravčovými rebrami

Ak hľadáte recept na kapustovú polievku s bravčovými rebierkami, tu je jeden návrh:

Suroviny:

  • 500 g bravčových rebierok
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
  • 500 g kyslej kapusty, opláchnutej a nakrájanej na tenké pruhy
  • 2 zemiaky, olúpané a nakrájané na malé kocky
  • 2 mrkvy, olúpané a nakrájané na plátky
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička kôprových semienok
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 lyžice oleja na varenie
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku

 

Kapustová polievka s bravčovými rebrami

Postup:

  1. V hrnci rozohrejte olej na strednej teplote a pridajte bravčové rebierka. Opražte rebierka z oboch strán, kým sa nezohnednú a nezbierajú šťavu. Odstráňte rebierka z hrnca a nechajte ich bokom.
  2. Do hrnca pridajte cibuľu, papriku a kôprové semienka. Orestujte ich do zmäknutia cibule.
  3. Pridajte cesnak a paradajkový pretlak do hrnca a opečte ich asi 1 minútu.
  4. Pridajte kyslú kapustu, zmrknite a zemiaky do hrnca. Zalejte zeleninovým vývarom a pridajte opražené rebierka.
  5. Navarte polievku na miernom ohni, pokrytú, asi 1 hodinu, alebo kým sa mäso a zelenina nezmäknú.
  6. Ochutnajte polievku soľou a korením podľa chuti. Ak je potrebné, pridajte viac vývaru alebo vody.
  7. Podávajte kapustovú polievku s bravčovými rebierkami teplú, posypanú kôprom.

Dúfam, že vám tento recept poskytuje uspokojivé výsledky. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *