Recept na Kapustovú polievku s hubami a klobásou
Čo budete potrebovať:
- 500 g kapusty, nakrájanej na tenké rezance
- 200 g hubiek (napríklad žampionov), nakrájaných na plátky
- 200 g klobásy, nakrájanej na kolieska
- 1 cibuľu, nasekanú nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 lyžicu oleja
- 1 lyžičku sladkej papriky
- 1 lyžičku majoránky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Kapustová polievka s hubami a klobásou
Postup prípravy:
- Na panvici zohrejte olej a orestujte cibuľu dozlatista.
- Pridajte cesnak a pokračujte v orestovaní ešte na krátku chvíľu.
- Do zmesi pridajte klobásu a opečte ju do zlatohnedej farby.
- Stiahnite teplotu a vmiešajte papriku, majoránku, soľ a korenie. Dobre premiešajte.
- Vo veľkom hrnci zohrejte vodu a vložte do nej kapustu. Varíte, až kým kapusta nezmäkne.
- Pridajte orestovanú zmes s klobásou do hrnca ku kapuste.
- Vmiešajte nakrájané huby a varte ďalších približne 10 minút, kým huby nezmäknú.
- Skontrolujte chuť a ak je potrebné, dochuťte soľou a korením.
Dobrú chuť!
2) Kapustová polievka s hubami a klobásou
Kapustová polievka s hubami a klobásou je obľúbené jedlo, ktoré poskytuje telu potrebnú energiu a výživové látky. V tejto polievke sa spojili jemné chute kapusty a húb s výrazným arómou klobásy, vďaka čomu je ideálnym jedlom na chladné dni. Pozrime sa, ako si túto lahodnú polievku pripravíte.
Ingrediencie na prípravu
Na prípravu kapustovej polievky s hubami a klobásou budete potrebovať tieto zložky:
- 1 stredná hlávka kapusty
- 300 g klobásy (údená alebo čerstvá)
- 300 g čerstvých húb (napr. hliva, šampiňóny)
- 2 stredné zemiaky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lúčky bobkového listu
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 l vody alebo vývaru
- 1 lyžica oleja na osmahnutie
Postup pri príprave kapustovej polievky
Začnite tým, že si pripravíte všetky ingrediencie. Kapustu nakrájajte na prúžky, zemiaky na kocky, cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno. Klobásu nakrájajte na kolieska a huby na plátky.
Na väčšej panvici rozohrejte olej a osmažte na ňom cibuľu a cesnak, až kým nezískajú zlatistý vzhľad. Potom pridajte klobásu a nechajte ju krátko opiecť.
Do hrnca pridajte kapustu, zemiaky, huby a osmaženú klobásu. Podlejte vodou alebo vývarom a pridajte bobkový list. Polievku priveďte do varu a potom ju varte na miernom ohni približne 30-40 minút, alebo kým nie sú všetky ingrediencie mäkké.
Na záver chutne dochuťte polievku soľou a korením. Podávajte horúcu s čerstvým chlebom. Táto kapustová polievka s hubami a klobásou poteší vašu rodinu a priateľov a nepochybne sa stane obľúbeným jedlom vo vašej domácnosti!