Kapustová polievka s hubami a klobásou

Recept na Kapustovú polievku s hubami a klobásou

Potrebujete:

  • 500 g kapusty, nakrájanej na tenké rezance
  • 200 g hubiek (napríklad žampionov), nakrájaných na plátky
  • 200 g klobásy, nakrájanej na kolieska
  • 1 cibuľu, nakrájanú nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžicu oleja
  • 1 lyžičku sladkej papriky
  • 1 lyžičku majoránky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Kapustová polievka s hubami a klobásou

Postup:

  1. Na panvici zohrejte olej a orestujte cibuľu dozlatista.
  2. Pridajte cesnak a orestujte ho ešte chvíľu.
  3. Pridajte klobásu a smažte ju, kým nezískajú peknú hnedú farbu.
  4. Znížte teplotu a pridajte papriku, majoránku, soľ a čierne korenie. Všetko dobre premiešajte.
  5. V hrnci zohrejte vodu a pridajte do nej nakrájanú kapustu. Varíte, kým kapusta zmäkne.
  6. Pridajte orestovanú zmes s klobásou do hrnca s kapustou.
  7. Pridajte nakrájané huby a varíte ešte približne 10 minút, kým huby nezmäknú.
  8. Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením.

Dobrú chuť!

 

2)

Kapustová polievka s hubami a klobásou je tradičné jedlo, ktoré dodáva telu potrebnú energiu a výživu. V tejto polievke sa kombinujú jemné chute kapusty a húb s výrazným aroma klobásy, čo z nej robí ideálne jedlo pre chladné dni. Poďme sa pozrieť na to, ako si túto chutnú polievku pripraviť.

Ingrediencie potrebné na prípravu

Na prípravu kapustovej polievky s hubami a klobásou budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 stredná hlávka kapusty
  • 300 g klobásy (údená alebo čerstvá)
  • 300 g čerstvých húb (napr. hliva, šampiňóny)
  • 2 stredné zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lúčky bobkového listu
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 l vody alebo vývaru
  • 1 lyžica oleja na osmahnutie

Postup prípravy kapustovej polievky

Začnite tým, že si všetky prísady pripravíte. Kapustu nakrájajte na prúžky, zemiaky na kocky, cibuľu a cesnak nasekajte na jemno. Klobásu nakrájajte na kolieska a huby na plátky.

Na väčšej panvici rozohrejte olej a osmažte na ňom cibuľu a cesnak, kým nie sú zlatisté. Potom pridajte klobásu a nechajte ju krátko opiecť.

Do hrnca pridajte kapustu, zemiaky, huby a osmaženú klobásu. Podlejte vodou alebo vývarom a pridajte bobkový list. Polievku priveďte do varu a potom ju varte na miernom ohni približne 30-40 minút, alebo kým nie sú všetky ingrediencie mäkké.

Na záver vkusným spôsobom dochuťte polievku soľou a korením. Podávajte horúcu s čerstvým chlebom. Táto kapustová polievka s hubami a klobásou poteší vašu rodinu a priateľov a nepochybne sa stane obľúbeným jedlom v vašej domácnosti!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *