Recept na Kapustovú polievku s hubami a klobásou
Potrebujete:
- 500 g kapusty, nakrájanej na tenké rezance
- 200 g hubiek (napríklad žampionov), nakrájaných na plátky
- 200 g klobásy, nakrájanej na kolieska
- 1 cibuľu, nakrájanú nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 lyžicu oleja
- 1 lyžičku sladkej papriky
- 1 lyžičku majoránky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Kapustová polievka s hubami a klobásou
Postup:
- Na panvici zohrejte olej a orestujte cibuľu dozlatista.
- Pridajte cesnak a orestujte ho ešte chvíľu.
- Pridajte klobásu a smažte ju, kým nezískajú peknú hnedú farbu.
- Znížte teplotu a pridajte papriku, majoránku, soľ a čierne korenie. Všetko dobre premiešajte.
- V hrnci zohrejte vodu a pridajte do nej nakrájanú kapustu. Varíte, kým kapusta zmäkne.
- Pridajte orestovanú zmes s klobásou do hrnca s kapustou.
- Pridajte nakrájané huby a varíte ešte približne 10 minút, kým huby nezmäknú.
- Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením.
Dobrú chuť!
2)
Kapustová polievka s hubami a klobásou je tradičné jedlo, ktoré dodáva telu potrebnú energiu a výživu. V tejto polievke sa kombinujú jemné chute kapusty a húb s výrazným aroma klobásy, čo z nej robí ideálne jedlo pre chladné dni. Poďme sa pozrieť na to, ako si túto chutnú polievku pripraviť.
Ingrediencie potrebné na prípravu
Na prípravu kapustovej polievky s hubami a klobásou budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 1 stredná hlávka kapusty
- 300 g klobásy (údená alebo čerstvá)
- 300 g čerstvých húb (napr. hliva, šampiňóny)
- 2 stredné zemiaky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lúčky bobkového listu
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 l vody alebo vývaru
- 1 lyžica oleja na osmahnutie
Postup prípravy kapustovej polievky
Začnite tým, že si všetky prísady pripravíte. Kapustu nakrájajte na prúžky, zemiaky na kocky, cibuľu a cesnak nasekajte na jemno. Klobásu nakrájajte na kolieska a huby na plátky.
Na väčšej panvici rozohrejte olej a osmažte na ňom cibuľu a cesnak, kým nie sú zlatisté. Potom pridajte klobásu a nechajte ju krátko opiecť.
Do hrnca pridajte kapustu, zemiaky, huby a osmaženú klobásu. Podlejte vodou alebo vývarom a pridajte bobkový list. Polievku priveďte do varu a potom ju varte na miernom ohni približne 30-40 minút, alebo kým nie sú všetky ingrediencie mäkké.
Na záver vkusným spôsobom dochuťte polievku soľou a korením. Podávajte horúcu s čerstvým chlebom. Táto kapustová polievka s hubami a klobásou poteší vašu rodinu a priateľov a nepochybne sa stane obľúbeným jedlom v vašej domácnosti!