Kapustová polievka z hlávkovej kapusty a údeným mäsom

 

Ako skúsený ghostwriter vám môžem ponúknuť návod na kapustovú polievku z hlávkovej kapusty s údeným mäsom. Tu je jednoduchý a lahodný recept:

Suroviny:

  • 1 malá hlávková kapusta
  • 200 g údenej slaniny
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica rasce
  • 1 lyžička mletej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • petržlenová vňať na ozdobu

 

Kapustová polievka z hlávkovej kapusty a údeninou

Postup:

  1. Hlávkovú kapustu umyte, odstráňte vonkajšie lístky a nakrájajte ju na tenké prúžky.
  2. Údenú slaninu nakrájajte na menšie kocky. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno, mrkvu a zemiaky na malé kocky.
  3. Vo veľkom hrnci zohrejte olej a na ňom orestujte slaninu spolu s cibuľou, cesnakom a rascom, až kým slanina nebude jemne opražená.
  4. Pridajte mletú papriku a vložte nakrájanú kapustu do hrnca. Osolte a okoreňte podľa preferencií.
  5. Zakryte hrniec a nechajte kapustu dusiť, až kým sa znižuje objem a mäkne, približne 10 – 15 minút.
  6. Pridajte nakrájané zemiaky a mrkvu, a zalejte vodou.
  7. Polievku varte na strednom ohni, kým zemiaky a mrkva nezmäknú. Doba varenia závisí od veľkosti nakrájaných kúskov, obvykle to trvá asi 20 – 30 minút.
  8. Na konci dochuťte polievku soľou a korením.
  9. Servírujte kapustovú polievku s údeninou a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že tento návod vám pomôže pripraviť výnimočnú kapustovú polievku s údeninou. Bon appétit!

Kapustová polievka z hlávkovej kapusty a údeným mäsom-2

Výborná punčová poleva

Výborná punčová poleva

Čítať viac »

2) Kapustová polievka z hlávkovej kapusty a údeným mäsom

Kapustová polievka z hlávkovej kapusty a údeným mäsom patrí medzi najpopulárnejšie pokrmy v slovenskej gastronómii. Táto polievka je známa svojou unikátne chuťou, ponúka kombináciu bohatých pachov údeného mäsa a čerstvej kapusty. V nasledujúcom recepte si ukážeme, ako ju jednoducho pripraviť.

Potrebné ingrediencie na kapustovú polievku

Na prípravu tejto vynikajúcej polievky budete potrebovať nasledujúce zložky:

  • 1 celá hlávková kapusta
  • 500 g údeného mäsa (napr. údené rebrá alebo klobásy)
  • 2 stredné cibule
  • 3 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a čierne korenie podľa potreby
  • 1 liter vývaru (zeleninového alebo mäsového)
  • trošku oleja na praženie
  • čerstvé bylinky na dekoračné účely (petržlen alebo pažítka)

Postup prípravy kapustovej polievky

Najskôr si pripravte všetky ingrediencie. Cibuľu, mrkvu a zemiaky nasekajte na malé kocky. Kapustu nakrájajte nadrobno. V hrnci zohrejte olej a pridajte cibuľu, ktorú opražte do sklovita. Následne pridajte mrkvu a zemiaky, a smažte ešte pár minút.

Pridajte nasekanú kapustu a miešajte, kým nezmäkne. Potom pridajte údené mäso a zalejte vývarom. Nechajte variť na strednom plameni asi 30 minút, alebo kým bude všetko dôkladne prevarené. Na záver dochuťte soľou, čiernym korením a nasekaným cesnakom.

Túto polievku servírujte teplú, ozdobenú čerstvými bylinkami. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *