Kapustovo šošovicová polievka

 

Kapustová šošovicová polievka predstavuje klasické slovenské jedlo, ktoré si získava obľubu vďaka svojej výživnosti a vynikajúcej chuti. Predstavujeme jednoduchý recept na túto lahodnú polievku:

Nezbytné suroviny:

  • 200 g sladkej kapusty, narezané na hrubšie prúžky
  • 100 g zeleru, nakrájaného na kocky
  • 100 g mrkvy, nakrájanej na kocky
  • 100 g cibule, nasekanej na jemno
  • 100 g zelených šošoviek
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička sušenej majoránky
  • soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • voda alebo zeleninový vývar

 

Kapustová šošovicová polievka

Návod na prípravu:

  1. V hrnci rozohrejte olej a opražte cibuľu, zeler a mrkvu, kým nezmäknú.
  2. Pridajte kapustu a dusíme niekoľko minút.
  3. Vložte šošovicu, cesnak, sladkú papriku a majoránku. Dôkladne premiešajte a po chvíli zalejte vodou alebo zeleninovým vývarom.
  4. Pridajte soľ a korenie podľa vlastnej chuti.
  5. Varíme na miernom plameni asi 30-40 minút, kým sa všetky suroviny nezmäknú a nevytvorí sa krémová textúra.
  6. Ochuťte a prípadne ešte dosoľte alebo okoreňte podľa potreby.

Podávajte kapustovú šošovicovú polievku horúcu s čerstvým chlebom alebo pečivom. Prajeme dobrú chuť!

Kapustovo šošovicová polievka-2

Zelenina a kuracie šťvrte na víne

Zelenina a kuracie šťvrte na víne

Čítať viac »

2) Kapustovo šošovicová polievka

Ahojte! Dnes sa s vámi podelím o recept na chutnú a výživnú kapustovo šošovicovú polievku. Je to výborný pokrm na chladnejšie dni, ktorý nielen zahreje, ale aj dodá potrebnú energiu. Poďme sa pozrieť na potrebné ingrediencie a postup, ako pripraviť túto polievku.

Ingrediencie potrebné na polievku

Aby ste si mohli pripraviť túto výnimočnú polievku, budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 200 g červenej šošovice
  • 1 menšia kapusta
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 1 mrkva
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1-2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • bylinky (kôpor alebo petržlen) na posypanie

 

Postup prípravy polievky

1. Na začiatok rozohrejte hrniec s olejom a na ňom opražte nasekanú cibuľu spolu s cesnakom, kým nebude priesvitná.
2. Potom pridajte na kocky nakrájané zemiaky a mrkvu. Pražte ešte 5 minút.
3. Následne pridajte kapustu nakrájanú na tenké prúžky a premiešajte.
4. Pridajte prepláchnutú šošovicu, zeleninový vývar a priveďte do varu.
5. Znížte teplotu a varte na miernom ohni 25-30 minút, kým nezmäkne šošovica a zelenina.
6. Na záver dochuťte soľou, korením a posypte bylinkami.

Polievka je pripravená. Dúfam, že si ju užijete tak, ako ju mám rada ja! Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *