Polievka z karfiolu, určite áno, avšak trošku odlišne.
Trochu zdravej gastronómie nikomu neublíži. Karfiol je prospešný a obsahuje vitamíny B, A a E. Okrem toho je bohatý na draslík, vápnik, horčík, fosfor a železo. Nechýbajú mu ani zinok, mangán, meď, selén a chróm.
Preto je rozumné ho začleniť, občas do vašich receptov.
Polievka z karfiolu so zemiakmi
Video vám poskytne návod na prípravu.
Polievka z karfiolu so zemiakmi je výbornou a zdravou alternatívou pre každého, kto hľadá jednoduchý a výživný recept. Tento chutný pokrm sa pripraviť s ľahkosťou a jeho chuť poteší aj tých najnáročnejších jedákov. Pozrime sa na potrebné suroviny a podrobný postup, ako si uvariť túto lahodnú polievku.
Suroviny
Na prípravu polievky z karfiolu budeme potrebovať nasledujúce suroviny:
- 1 stredne veľký karfiol
- 2 stredné zemiaky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 liter zeleninového vývaru
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup varenia
Najprv si dôkladne umyjeme a nakrájame cibuľu a cesnak. Na olivovom oleji ich na strednom plameni opražíme v hrnci, kým nezmäknú. Potom pridáme nakrájané zemiaky a karfiol, ktorý sme umyli a rozdelili na menšie ružičky.
Po niekoľkých minútach restovania všetky suroviny zalejeme zeleninovým vývarom. Polievku privedieme do varu a následne znížime teplotu. Necháme ju variť približne 20 minút, alebo kým nie sú zemiaky a karfiol mäkké.
Keď je polievka pripravená, použijeme ponorný mixér na jej rozmixovanie do hladkej konzistencie. Nakoniec dochutíme soľou a čiernym korením. Podávame horúcu, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou.
Prajem vám dobrú chuť a dúfam, že si túto polievku z karfiolu so zemiakmi obľúbite!