Kari kuracie krídelká s palmovým cukrom

 

Tu je návod na prípravu kari kuracích krídeliek s palmovým cukrom:

Ingrediencie:

  • 500 gramov kuracích krídel
  • 2 polievkové lyžice kari korenia
  • 2 polievkové lyžice palmového cukru
  • 1 čajová lyžička mletého cesnaku
  • 1 čajová lyžička mletej cibule
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej červenej papriky
  • 1/4 čajovej lyžičky mletej čiernej papriky
  • 1/4 čajovej lyžičky kurkumy
  • 2 polievkové lyžice oleja

 

Kari kuracie krídelká s palmovým cukrom

Postup:

  1. V miske pripravte marinádu kombinovaním kari korenia, palmového cukru, cesnaku, cibule, soli, červenej papriky, čiernej papriky a kurkumy.
  2. Kuracie krídla vložte do marinády a dôkladne ich obalíte, aby boli všetky kusy dôkladne pokryté.
  3. Nechajte marinádu pôsobiť aspoň 30 minút, aby sa chute prenikli hlboko do krídiel.
  4. V veľkej panvici rozohrejte olej na strednej teplote a vložte kuracie krídla. Premiešajte ich, aby sa marináda rovnomerne rozložila.
  5. Pečte krídla približne 15-20 minút, občas ich preklopte a opatrne miešajte, aby sa rovnomerne opiekli zo všetkých strán.
  6. Akonáhle sú krídla hotové, odstráňte ich z panvice a podávajte ich s vybranými prílohami, ako sú ryža či šalát.

Dúfam, že si pochutnáte!

Kari kuracie krídelká s palmovým cukrom-2

2) Kari kuracie krídelká s palmovým cukrom

Ak hľadáte zaujímavý a chutný recept na kuracie krídla, táto verzia s kari a palmovým cukrom je pre vás skvelou voľbou. Spojenie korenistého kari a sladkého palmového cukru poskytuje jedinečnú chuť, ktorá uspokojí aj tých najnáročnejších stravníkov.

Francúzsky obrátený jablkový koláč

Francúzsky obrátený jablkový koláč

Čítať viac »

Ingrediencie

Na prípravu kari kuracích krídel budete potrebovať tieto suroviny:

  • 1 kg kuracích krídel
  • 2 polievkové lyžice kari korenia
  • 3 polievkové lyžice palmového cukru
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 1 čajová lyžička nastrúhaného zázvoru
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • Čerstvý koriander na ozdobenie

Postup prípravy

1. Príprava marinády: V miske zmiešajte kari korenie, palmový cukor, cesnak, zázvor, soľ a čierne korenie. Potom pridajte krídla a dôkladne všetko premiešajte, aby marináda pokryla kuracie mäso.

2. Marinovanie: Nechajte krídla marinovať minimálne 30 minút (ideálne cez noc v chladničke).

3. Opekanie kuracích krídel: Na panvici rozohrejte rastlinný olej a pridajte marinované krídla. Opečte ich na stredne vysokej teplote, aby získali zlatistú farbu a dobre sa prepečili.

4. Podávanie: Hotové krídla posypte čerstvým koriandrom a podávajte ich s vybranou prílohou, ako je ryža alebo pečivo.

Tento recept na kari kuracie krídla s palmovým cukrom určite obohatí váš jedálniček novými chuťami a vôňami, ktorým neodoláte. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Gustaav píše:

    Tieto kuracie kridielka som pripravil na oslavu.Boli skvelé a chutné.Verím že si ich spravím aj nabuduce.

  2. Kamila57 píše:

    Recept sa mi veľmi páči, určite ho vyskúšam!

  3. Adam Popovicova píše:

    Vďaka za super recept, milujem kari krídla!

  4. Anonym píše:

    Chystám sa to pripraviť na obed, už sa teším!