Ak chcete pripraviť kelovú polievku s udeným mäsom, môžete nasledovať tento jednoduchý recept:
Zložky:
- 500 g kelu, nakrájanú na tenké prúžky
- 200 g udeného mäsa, nakrájaného na drobné kúsky
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na jemné kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 lyžica oleja
- 1 liter zeleninového vývaru
- soľ a korenie podľa chuti
Kelová polievka s údeným mäsom
Postup:
- Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
- Pridajte udené mäso a opečte ho zo všetkých strán.
- Potom pridajte kel a dusite ju niekoľko minút, kým zmäkne.
- Naliate zeleninový vývar a nechajte polievku varíť asi 20-30 minút, kým sa zelenina dobre uvarí.
- Ochutnajte polievku a pridajte podľa potreby soľ a korenie.
Náš recept je hotový! Teraz môžete servírovať kelovú polievku s udeným masom a dopriať si výbornú a sýtu jedlom. Dobrú chuť!
Najlepšie, a to údene je topka.