Klasické - neklasické lievance - recept 

 

Tradičné – netradičné lievance – návod. Jeho príprava vás určite zaujme.

Zloženie:

  • 250 g múky
  • 2 vajcia
  • 500 ml mlieka
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžička soli
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • rastlinný olej na praženie

 

Tradičné – netradičné lievance – návod

Návod:

  1. V rozsiahlej miske spojte múku, cukor, vanilkový cukor a soľ.
  2. V inej miske vyšľahajte vajcia a pridajte ich k suchým ingredienciám.
  3. Postupne vlievajte mlieko a miešajte, kým nevznikne homogénne cesto. Ak je cesto príliš husté, pridajte ešte trochu mlieka.
  4. Nechajte cesto odpočívať aspoň 15 minút, aby múka mohla absorbovať tekutinu.
  5. Zohrejte panvicu a vylejte na ňu dostatočné množstvo oleja na praženie.
  6. Pomocou lyžice formujte placky z cestíčka a opatrne ich vkladajte do panvice. Pražte lievance z oboch strán do zlatista.
  7. Hotové lievance vyberajte z panvice a nechajte ich odkvapkať na papierovom uteráku.
  8. Podávajte s tradičnými prísadami ako džem, med alebo cukor.

Tento návod vám umožní pripraviť si tradičné a obľúbené lievance. Nebojte sa však vyskúšať nové kombinácie – môžete do cesta pridať napríklad škoricu, citrónovú kôru alebo kúsky čokolády pre originálny a netradičný vzhľad lievancov.

Prajem dobrú chuť!

 

neklasické lievance - 2

Vyprážané teľacie rebierko

Vyprážané teľacie rebierko

Čítať viac »

2) Neklasické lievance

Lievance sú populárnym jedlom na raňajky alebo dezert. Prinášajú radosť rodinám a priateľom počas spoločných zážitkov. V tejto príručke sa naučíme, ako si pripraviť tradičné a neobvyklé lievance, ktoré potešia každého. Pripravte sa na sladké prekvapenie!

Na tradičné lievance budete potrebovať:

  • 250 gramov múky,
  • 2 lyžice cukru,
  • 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva,
  • 1/2 čajovej lyžičky soli,
  • 1 vajce,
  • 300 ml mlieka a 50 gramov roztopeného masla.
  • Tieto základné suroviny sú základom pre dokonalé lievance!

Postup prípravy tradičných lievancov

Najskôr si pripravte cesto. Do väčšej misky aby sa nám dobre miešalo dám, preosiatu múku, štipku soli, prášku do pečiva a cukor. Potom pridajte vajce a mlieko a všetko dôkladne premiešajte. Na záver vmiešajte roztopené maslo.

Po dôkladnom premiešaní by cesto malo byť hladké a krémové.

Na panvici zohrejte trochu masla a nalejte na ňu o niečo viac ako polievkovú lyžicu cesta. Opiekajte na miernom ohni, kým sa na povrchu nezačnú tvoriť bublinky, potom otočte a pečte ešte asi 1-2 minúty. Opakujte, kým nespotrebujete celé cesto.

Neobvyklé varianty lievancov

Ako obohatiť tradičné lievance? Skúste pridať nastrúhané jablká, škoricu alebo kúsky čokolády do cesta. Pre slanú verziu môžete pridať slaninu a syr. Experimentujte s ovocím a orechmi ako výzdobou, aby ste objavili nové obľúbené kombinácie!

Vyskúšajte tento návod na tradičné a neobvyklé lievance a prekvapte svojich blízkych! Chutná a jednoduchá príprava zaručene prinesie radosť do vašej kuchyne.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *