Klobásková krkovička

 

Fotorecept na krkovičku s klobásou.

Suroviny:

  • 4 kusy klobásy
  • 4 plátky slaninky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica oleja
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžička worcesterskej omáčky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Fotorecept na krkovičku s klobásou

Návod na prípravu:

  1. Klobásy nakrájame na krúžky.
  2. Cibuľu a cesnak nasekáme na malé kúsky.
  3. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme cibuľu s cesnakom, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  4. Pridáme slaninu a klobásy a opekáme ich do zlatista.
  5. Do panvice vlejeme horčicu, med, worcesterskú omáčku, soľ a korenie. Dobre premiešame.
  6. Varíme ešte približne 5-7 minút, aby sa voda z klobásky odparila.
  7. Servírujeme s pečivom alebo zemiakmi.

Prajem dobrú chuť!

 

Klobásková krkovička - 2

2) Klobásková krkovička

Suroviny:

Horúca bravčová krkovička fotorecept

Horúca bravčová krkovička fotorecept

Čítať viac »

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 100 g údenej klobásy (napríklad debrecínskeho typu)
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja alebo masla
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana (nepovinné)
  • 200 ml šľahačkovej smotany (alebo kyslej smotany)
  • Čerstvá petržlenová vňať na posypanie

Návod na prípravu:

  1. Príprava surovín: Krkovičku dôkladne umyjeme a osušíme. Následne ju nakrájame na hrubšie plátky alebo kocky. Údenú klobásu nakrájame na kolieska a cibuľu na malé kocky. Cesnak nasekáme na jemno.

  2. Smaženie: V hlbšej panvici alebo hrnci zahrejeme olivový olej alebo maslo na strednom ohni. Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme do zlatožltej farby. Potom pridáme cesnak a krátko smažíme, aby nezhnedol.

  3. Pridanie mäsa: Do panvice vložíme nakrájanú krkovičku. Osolíme, okoreníme čiernym korením a pridáme sladkú papriku a oregano. Smažíme, kým mäso nezíska zlatistú farbu.

  4. Pridanie klobásy: Pridáme nakrájanú klobásu a všetko spolu restujeme ďalších 5–7 minút, aby sa spojili chute.

  5. Pridanie smotany: Znížime teplotu a do panvice vlejeme smotanu. Dobre premiešame, necháme zovrieť a následne dusíme na miernom ohni asi 10–15 minút, kým sa mäso dôkladne upečie a omáčka zhustne.

  6. Servírovanie: Krkovičku s klobásou podávame najlepšie s knedľou, zemiakmi alebo ryžou. Pred podávaním posypeme nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

19 Komentárov

  1. Bublina22 píše:

    Tento recept je skvelý! Klobásková krkovička sa mi veľmi páči, a navyše je aj jednoduchá na prípravu. Určite to vyskúšam tento víkend! Mám rád, keď je jedlo chutné a rýchle. Dobrú chuť všetkým!

  2. Slniečko123 píše:

    Wow, klobásková krkovička vyzerá úžasne! Milujem kombináciu klobásy a slaniny, to je proste bomba! Určite si to pripravím na rodinnú oslavu. Ďakujem za recept, prajem krásny deň!

  3. KocúrkoMiau píše:

    Tak toto je presne môj štýl jedla! Klobásková krkovička znie tak chutne a vôňa cesnaku ma úplne dostala. Teším sa, keď si to urobím na večeru. Dúfam, že bude chutiť rovnako dobre ako vyzerá!

  4. JasnáHlava píše:

    Recept na klobáskovú krkovičku je fantastický! Je to jednoduché a chutné jedlo pre celú rodinu. Určite ho odporučím aj svojim priateľom. Vďaka za inšpiráciu, určite ho vyskúšam už tento víkend!

  5. Cukrík34 píše:

    Klobásková krkovička znie ako skvelé jedlo! Mám rád recepty s jednoduchými surovinami. Už sa teším na to, aké budú reakcie mojej rodiny po ochutnaní. Dobrú chuť všetkým kuchárkam!

  6. MačičkaPurr píše:

    Tento recept ma fakt nadchol! Klobásková krkovička bude určite hitom mojej kuchyne. Zbožňujem kombináciu chutí a tento recept vyzerá perfektne pre rodinné večere. Už sa nemôžem dočkať, kedy si to pripravím!

  7. ZelenýKocúr píše:

    ‚Klobásková krkovička‘ – už len ten názov ma láka vyskúšať tento recept hneď teraz! Je super jednoduchý a predpokladám, že aj veľmi chutný. Teším sa na svoje kulinárske dobrodružstvo v kuchyni.

  8. _HravýPanda_ píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ – toto sú slová, ktoré čakám po príprave tejto klobáskovej krkovičky! Nápad s medom znie fantasticky a určite to dodá jedlu špeciálnu chuť. Vďaka za super recept!

  9. #GurmánVKrabici# píše:

    ‚Klobásková krkovička‘ mi hovorí jedno: rýchle varenie s úžasnou chuťou! Myslím si, že táto kombinácia ingrediencií bude perfektným hitom u mňa doma. Pripravím ju ešte dnes večer!

  10. @Radoslav91@ píše:

    ‚Klobásková krkovička‘ má nádherný opis! Rád skúšam nové recepty a toto vyzerá ako skvelý spôsob, ako potešiť rodinu pri stole. Ďakujem za zdieľanie týchto úžasných krokov!

  11. Marta123 píše:

    Tento recept na klobáskovú krkovičku vyzerá úžasne! Rada varím a tento pokrm určite vyskúšam. Kombinácia slaniny a klobásy s cesnakom je proste dokonalá. Určite to bude skvelé jedlo na nedeľný obed.

  12. Kocurik píše:

    Wow, klobásková krkovička znie fantasticky! Milujem, keď sa všetky chute spoja do jedného jedla. Určite to pripravím pre rodinu, verím, že si to zamilujú. Dobrú chuť všetkým, čo sa chystajú variť!

  13. Cajka21 píše:

    Tento fotorecept je skvelý! Rada skúšam nové jedlá a klobásková krkovička vyzerá veľmi lákavo. Myslím, že s týmto jednoduchým postupom to zvládnem aj ja. Teším sa na výsledok!

  14. JankoHrajko píše:

    Klobásková krkovička je moja obľúbená! Tento recept vyzerá jednoducho a chutne. Myslím si, že pridanie horčice a medu je skvelý nápad. Už sa neviem dočkať, kedy ju vyskúšam!

  15. Svetluska píše:

    Recept na klobáskovú krkovičku ma veľmi nadchol! Všetky ingrediencie sú chutné a kombinácia je výborná. Určite pripravím tento pokrm pre priateľov pri našej ďalšej grilovačke. Dobrú chuť všetkým!

  16. PetrikM píše:

    Toto je presne to, čo som hľadal! Klobásková krkovička vyzerá ako perfektné jedlo na večeru. Postup je jasný a jednoduchý, teším sa na varenie s mojou rodinou. Dúfam, že im bude chutiť!

  17. Bublina22 píše:

    ‚Dobrú chuť‘ nikdy neznelo lepšie! Tento recept ma okamžite zaujal svojou jednoduchosťou a bohatou chuťou. Pridám aj trochu oregana pre extra arómu! Už sa neviem dočkať výsledku.

  18. Zlatko56 píše:

    ‚Klobásková krkovička‘? To znie ako niečo, čo by som mal vyskúšať ASAP! Milujem jedlá s bohatými príchuťami a tento recept ich má dosť. Ďakujem za inšpiráciu!

  19. _CocoLoco_ píše:

    ‚Wow‘, toto vyzerá skvele! Nemôžem uveriť, aké jednoduché suroviny sú použité v tomto recepte na klobáskovú krkovičku. Neviem sa dočkať toho lahodného jedla pri mojej nasledujúcej večeri!