Fotorecept na krkovičku s klobásou.
Suroviny:
- 4 kusy klobásy
- 4 plátky slaninky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica oleja
- 1 lyžica horčice
- 1 lyžica medu
- 1 lyžička worcesterskej omáčky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Fotorecept na krkovičku s klobásou
Návod na prípravu:
- Klobásy nakrájame na krúžky.
- Cibuľu a cesnak nasekáme na malé kúsky.
- Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme cibuľu s cesnakom, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
- Pridáme slaninu a klobásy a opekáme ich do zlatista.
- Do panvice vlejeme horčicu, med, worcesterskú omáčku, soľ a korenie. Dobre premiešame.
- Varíme ešte približne 5-7 minút, aby sa voda z klobásky odparila.
- Servírujeme s pečivom alebo zemiakmi.
Prajem dobrú chuť!
2) Klobásková krkovička
Suroviny:
- 500 g bravčovej krkovičky
- 100 g údenej klobásy (napríklad debrecínskeho typu)
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja alebo masla
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička sušeného oregana (nepovinné)
- 200 ml šľahačkovej smotany (alebo kyslej smotany)
- Čerstvá petržlenová vňať na posypanie
Návod na prípravu:
-
Príprava surovín: Krkovičku dôkladne umyjeme a osušíme. Následne ju nakrájame na hrubšie plátky alebo kocky. Údenú klobásu nakrájame na kolieska a cibuľu na malé kocky. Cesnak nasekáme na jemno.
-
Smaženie: V hlbšej panvici alebo hrnci zahrejeme olivový olej alebo maslo na strednom ohni. Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme do zlatožltej farby. Potom pridáme cesnak a krátko smažíme, aby nezhnedol.
-
Pridanie mäsa: Do panvice vložíme nakrájanú krkovičku. Osolíme, okoreníme čiernym korením a pridáme sladkú papriku a oregano. Smažíme, kým mäso nezíska zlatistú farbu.
-
Pridanie klobásy: Pridáme nakrájanú klobásu a všetko spolu restujeme ďalších 5–7 minút, aby sa spojili chute.
-
Pridanie smotany: Znížime teplotu a do panvice vlejeme smotanu. Dobre premiešame, necháme zovrieť a následne dusíme na miernom ohni asi 10–15 minút, kým sa mäso dôkladne upečie a omáčka zhustne.
-
Servírovanie: Krkovičku s klobásou podávame najlepšie s knedľou, zemiakmi alebo ryžou. Pred podávaním posypeme nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!