Kokosové ježe

Nechajme si chutiť. 

Suroviny:

  • 200 g nastrúhaného kokosu
  • 200 g sladkého kondenzovaného mlieka
  • 100 g čokolády na varenie
  • 50 g masla
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

 

Kokosové ježe dezert

Postup:

  1. Zmiešajte nastrúhaný kokos a sladené kondenzované mlieko.
  2. Tvarujte malé ježky zo zmesi kokosu a mlieka.
  3. Rozpustite čokoládu a maslo vo vodnom kúpeli.
  4. Pridajte vanilkový extrakt do rozpustenej čokolády a masla a premiešajte.
  5. Obalte každého ježka v čokoláde.
  6. Položte ježky na plech vystlaný papierom na pečenie. Dajte ježky do chladničky na 1-2 hodiny, alebo kým sa čokoláda stuhne.
  7. Ozdobte ježečky očkom z malých čokoládových guľôčok alebo sušienkou vytvorenou do tvaru nožičiek.

Vychutnajte si svoje domáce kokosové ježky!

 

2)

Kokosové ježe sú sladké a krehké dezerty, ktoré potešia každého milovníka kokosu. Tieto malé dobroty sa skvelo hodia na oslavy či len tak pre potešenie z dobrého jedla. V tomto článku vám predstavíme podrobný recept na kokosové ježe, vrátane zoznamu ingrediencií a postupom ich prípravy.

Ingrediencie potrebné na kokosové ježe

Predtým, než sa pustíme do samotného varenia, potrebujeme si pripraviť potrebné ingrediencie. Na kokosové ježe budete potrebovať:

  • 250 g strúhaného kokosu
  • 200 g mletých orechov (orechov, mandlí alebo lieskových)
  • 150 g cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 3 biele vajcia
  • 100 g čokolády na polievanie

Postup prípravy kokosových ježov

Teraz, keď máme všetky ingrediencie pripravené, môžeme prejsť k samotnému postupu prípravy:

  1. V miske si zmiešame strúhaný kokos, mleté orechy, cukor a vanilkový cukor. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  2. V samostatnej miske si vyšľaháme bielky do hustej peny.
  3. Postupne pridávajeme vyšľahané bielky do kokosovej zmesi a jemne pokračujeme v miešaní, až kým nevznikne homogénna hmota.
  4. Z hmoty formujeme malé guľky, ktoré následne tvarujeme do ježkov.
  5. Ježkov umiestnime na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme na 180 °C približne 15-20 minút, alebo pokiaľ nie sú zlatohnedé.
  6. Po upečení necháme ježkov vychladnúť. Medzitým si rozpustíme čokoládu a po ochladení ich polievame čokoládou.

Kokosové ježe sú hotové! Užite si ich s rodinou alebo priateľmi a nezabudnite sa podeliť o tento skvelý recept.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *