Koložvárska kapusta bez smotany

Koložvárska kapusta bez smotany. Ak smotanu nemáte, môžete si koložvársku kapustu pripraviť aj bez jej prítomnosti. Stačí len dodržať jednoduché pokyny a vynechať ju. Je to naozaj jednoduché, alebo namiesto toho môžete pripraviť alternatívu v podobe ..

Potrebujeme:
– 1 hlávku kyslej kapusty
– 1 cibuľu
– 2 PL oleja
– 2 PL hladkej múky
– 2 PL cukru
– soľ a korenie podľa chuti

Koložvárska kapusta bez smotany

Postup:
1. Kapustu opláchneme pod prúdom vody a nakrájame na jemné prúžky.
2. Cibuľu očistíme a rozkrájame na malé kocky.
3. V hrnci zohrejeme olej a na ňom orestujeme cibuľu.
4. Pridáme nasekanú kapustu a restujeme, až je mäkká.
5. Do zmesi pridáme múku a cukor, dôkladne premiešame a necháme pár minút povariť.
6. Dochutíme soľou a korením podľa preferencií.
7. Podávame ako prílohu k mäsu alebo haluškám.

Dobrú chuť!

Koložvárska kapusta bez smotany-2

2) Koložvárska bez smotany

Na prípravu jednej porcie koložvárskej bez smotany budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 150 g orechov
– 50 g hrozienok
– 1 jablko
– 1 pomaranč
– 1 banán
– 1 lyžicu medu

Koložvárska bez smotany

Postup:

1. Orechy nasekajte na menšie kúsky a hrozienka namočte do vody na niekoľko minút, aby zmäkli.

2. Jablko a banán nakrájajte na malé kocky a pomaranč ošúpte a rozkrájajte na segmenty.

3. V miske zmiešajte orechy, hrozienka, jablko, banán a pomaranč.

4. Pridajte lyžicu medu a dôkladne premiešajte, aby sa zmes dobre spojila a med sa rovnomerne rozložil.

5. Hotovú koložvársku podávajte ihneď ako dezert alebo ako zdravú alternatívu na sviatočnú sladkú pochúťku.

Prajeme dobrú chuť!

Pečené kuracie stehná na masle

Pečené kuracie stehná na masle

Čítať viac »

 

 

3)

Koložvárska kapusta je obľúbené jedlo na Slovensku, ktoré možno pripravovať rôznymi spôsobmi. Dnes vám predstavíme recept na koložvársku kapustu bez smotany, ktorá zachováva tradičnú chuť a je zároveň ľahšou variantou. Pripravte sa na skvelý gastronomický zážitok!

Ingrediencie potrebné na prípravu

Na vytvorenie tohto chutného jedla budete potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 kg kyslej kapusty
  • 500 g mletého mäsa (bravčového alebo hovädzieho)
  • 200 g ryže
  • 1 cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • Soľ, korenie, rascu podľa chuti

Postup prípravy

Najprv si pripravíme cibuľku. Na panvici zohrejeme olej a pridáme nasekanú cibuľu.

Smažíme do zlatista a prídáme mleté mäso. Miešame, kým sa mäso nezatiahne. Potom pridáme prepláchnutú ryžu a niekoľko minút restujeme.

Keď je ryža hotová, pridáme nakrájaný cesnak, soľ, korenie a rascu. Všetko dôkladne premiešame a odstavíme z ohňa.

Na dno pekáča dáme polovicu kyslej kapusty, na ňu rovnomerne rozložíme pripravenú náplň z mäsa a ryže. Na vrch opäť pridáme zvyšok kyslej kapusty. Zalejeme trochou vody a prikryjeme.

Pekáč vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme približne 60 minút. Po upečení necháme chvíľku vychladnúť a podávame! Koložvárska kapusta bez smotany je pripravená na servírovanie.

Tento recept si určite obľúbite, a tak vám prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Karolcikova Tibor píše:

    Recept na koložvársku kapustu bez smotany je veľmi užitočný. Rád by som ho vyskúšal.

  2. Emanuel84 píše:

    Koložvárska kapusta bez smotany vyzerá skvele a chutí ešte lepšie. Určite si ju pripravím ako prílohu k mäsu.