Kôprová omáčka s hovädzím

Tu je recept na omáčku z kôpru s hovädzím mäsom:

Suroviny:

  • 500 g hovädziny (napríklad hovädzí rezeň alebo roštenec)
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 1 cibuľa, najemno nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, najemno nasekané
  • 2 polievkové lyžice múky
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 2 čajové lyžičky nasekaného kôpru
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Kôprová omáčka s hovädzím

Postup:

  1. Mäso nakrájame na tenké plátky a okoreníme a osolíme podľa chuti.
  2. Na panvici rozpustíme maslo a na strednom ohni opečieme mäso z oboch strán do zlatista. Potom ho preložíme na tanier.
  3. Do panvice pridáme cibuľu a cesnak a zľahka ich dusíme, kým nezmäknú.
  4. Pridáme múku a dôkladne premiešame, aby sa vytvorila jemná zmes.
  5. Pomaly prilievame hovädzí vývar a neustále miešame, až kým omáčka nezhustne.
  6. Pridáme kôpor spolu s mäsom a necháme omáčku variť približne 10 minút.
  7. Nakoniec pridáme smotanu na varenie a jemne podľa chuti dochutíme soľou a korením.

Servírujte s varenými zemiakmi, ryžou alebo cestovinami. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Kôprová omáčka s hovädzím - 2

2) Kôprová omáčka s hovädzím

Ingrediencie:

Rýchla večera pre chlapa

Rýchla večera pre chlapa

Čítať viac »

Na hovädzie:

  • 500 g hovädziny (napríklad stehno alebo krk)
  • 1 cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 2-3 bobkové listy
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 liter vody alebo hovädzieho vývaru

Na kôprovú omáčku:

  • 3-4 polievkové lyžice masla
  • 3-4 polievkové lyžice hladkej múky
  • 500 ml vývaru (môžte použiť z varenia hovädziny)
  • 1/2 šálky kyslej smotany
  • 1 zväzok čerstvého kôpru (alebo 2-3 polievkové lyžice sušeného)
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy (podľa chuti)

Postup:

  1. Príprava hovädziny:

    • Hovädzinu dobre umyte a nakrájajte na kocky.
    • V hrnci zohrejte trochu oleja a orestujte na ňom nasekanú cibuľu a cesnak do zlatista.
    • Pridajte nakrájanú hovädzinu a opečte ju dôkladne zo všetkých strán.
    • Po chvíli pridajte nakrájanú mrkvu, petržlen a bobkový list.
    • Zalejte vodou alebo vývarom a varte na miernom ohni približne 1,5 až 2 hodiny, kým mäso nebude mäkké. Priebežne odstraňujte penu a dochucujte soľou a korením.
  2. Príprava kôprovej omáčky:

    • Ako sa hovädzina varí, v inej panvici rozohrejte maslo.
    • Pridajte hladkú múku a neustále miešajte, aby sa vytvorila svetlá zápražka (približne 2-3 minúty).
    • Postupne prilievajte vývar, získaný pri varení hovädziny, a neustále miešajte, aby sa nevytvorili hrudky. Nechajte krátko povariť, kým omáčka nezhustne.
    • Do omáčky vmiešajte kyslú smotanu a dôkladne premiešajte.
    • Na záver pridajte nasekaný čerstvý kôpor (alebo sušený), dochuťte omáčku soľou, korením a citrónovou šťavou.
  3. Dokončenie:

    • Podávajte varené hovädzie mäso s kôprovou omáčkou. Môžete ho servírovať s prílohami podľa vlastného výberu, ako sú varené zemiaky, ryža alebo knedľa.

Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *