Králičí paprikáš v tlakovom hrnci

 

Rád by som sa s vami podelil o vynikajúci recept na králičí paprikáš pripravený v tlakovej nádobe:

V potrebujete:

  • 1 kg králičich stehien, nakrájaných na kúsky
  • 2 cibule, jemne nasekané
  • 2 papriky (jednu zelenú a jednu červenú), nakrájané na prúžky
  • 2 strúčiky cesnaku, hrubo nakrájané
  • 2 lyžice mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky mletej rasce
  • 1/2 lyžičky kari korenia
  • 2 lyžice oleja na smaženie
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 500 ml vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • surová ryža na prílohu

 

Králičí paprikáš v tlakovej nádobe

Postup prípravy:

  1. V tlakovej nádobe rozohrejte olej a orestujte cibuľu spolu s cesnakom, kým nezjemnia a nezačnú zlátnuť.
  2. Pridajte nakrájané králičie stehno, korenie, soľ, rascu a kari korenie. Orestujte mäso zo všetkých strán, až zmení svoju farbu.
  3. Do nádoby pridajte papriky a dusíme približne 5 minút.
  4. Pridajte múku a mletú sladkú papriku, dôkladne premiešajte a za neustáleho miešania varte niekoľko minút, kým múka nezhnedne.
  5. Prilievajte vývar, dôkladne premiešajte a uzavrite tlakový hrniec.
  6. Varte na strednej teplote asi 20 – 30 minút, podľa inštrukcií k vášmu tlakovému hrncu.
  7. Keď sa tlak uvoľní, otvorte hrniec a pridajte smotanu na varenie. Dobre premiešajte.
  8. Nechajte králičí paprikáš chvíľu odpočinúť.
  9. Podávajte s varené ryžou ako prílohu.

Dúfam, že si túto lahodnú pochúťku vychutnáte! Prajem vám dobrú chuť!

Králičí paprikáš v tlakovom hrnci-2

Kuracie prsia pečené v rúre

Kuracie prsia pečené v rúre

Čítať viac »

2) Králičí paprikáš v tlakovom hrnci

Králičí paprikáš je klasické slovenské jedlo, ktoré si získalo srdcia mnohých milovníkov skvelej kuchyne. Kombinácia jemného králičieho mäsa a pálivej papriky vytvára unikátnu chuť, ktorú si iste zamilujete. Tento postup vám ukáže, ako si pripraviť králičí paprikáš v tlakovom hrnci, čo šetrí váš čas a zaručuje výborný výsledok.

Ingrediencie potrebné na prípravu

Na prípravu králičieho paprikáša v tlakovom hrnci budete potrebovať nasledujúce súčasti:

  • 1 kg králičieho mäsa (napríklad stehná alebo predné filetky)
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2-3 lyžice rastlinného oleja
  • 2-3 lyžice pálivej papriky
  • 1 plechovka paradajkového pretlaku
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2-3 zemiaky (voliteľné)
  • voda alebo vývar

 

Postup varenia

Začnite tým, že na strednom ohni rozohrejete rastlinný olej v tlakovej nádobe. Pridajte nasekanú cibuľu a opražte ju do zlatista. Následne pridajte na kocky nakrájané králičie mäso, osolte a okoreňte. Keď je mäso zlaté, pridajte nadrobno nasekaný cesnak a papriku, premiešajte a varte ešte 1-2 minúty. Potom pridajte paradajkový pretlak a dostatočné množstvo vody alebo vývaru, aby bolo mäso ponorené.

Uzavrite ventil tlakovej nádoby a varte na vysokom tlaku približne 25-30 minút. Po dôkladnom varení sa tlak uvoľní a môžete skontrolovať mekosť mäsa. Ak sa rozhodnete, môžete pridať na kocky nakrájané zemiaky a nechať ich variť ešte 10 minút. Keď je pokrm hotový, podávajte s čerstvým chlebom alebo knedlíkmi.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

20 Komentárov

  1. Silvia12 píše:

    Váš recept na králičí paprikáš v tlakovom hrnci vyzerá skvelo. Určite si ho vyskúšam a dúfam, že mi bude chutiť.

  2. Durica Bohumir píše:

    Ďakujem Vám za skvelý recept. Vždy som chcel/a naučiť sa variť králičí paprikáš, a teraz mám šancu.

    1. 😍 Drahomira 🔥 píše:

      Rádo sa stalo! Králičí paprikáš je skvelý, určite si to užiješ. Bude to výborné, keď sa podarí. Ak sa budeš chcieť podeliť o výsledok, kľudne daj vedieť, ako ti to vyšlo!

  3. Peter Vircikova píše:

    Super, ďakujem za zdieľanie receptu! Neviem sa dočkať, kedy si to vyskúšam doma.

  4. Erika Kalisky píše:

    Tento recept na králičí paprikáš je presne to, čo som hľadala. Znie to veľmi jednoducho a chutí určite skvele!

    1. 😍 Drahomira 🔥 píše:

      Som rád, že sa ti recept páči! Králičí paprikáš je naozaj vynikajúci a nie je vôbec náročný na prípravu. Určite si pochutnáš! Ak by si potrebovala nejaké tipy pri varení, pýtaj sa 🙂

  5. Zondrejkova píše:

    Skvelý recept! Už som ho vyskúšala a je fantastický.

    1. 😍 Drahomira 🔥 píše:

      Som rada za spätnú väzbu. Ďakujeme O:)

  6. Kralova Bruno píše:

    Neskutočný nápad na večeru. Určite si vyskúšame tento recept tento týždeň!

    1. 😍 Drahomira 🔥 píše:

      Paprikáš je stále dobrý nápad! 😀

  7. Vratislav33 píše:

    Naozaj chutné! Ďakujem za návod na králičí paprikáš.

  8. Xstanekova píše:

    Článok je skvelý, recept na králičí paprikáš v tlakovom hrnci je jednoduchý a chutný!

  9. Bartovic Stefan píše:

    Králičí paprikáš je tradičné slovenské jedlo, ktoré mám veľmi rád. Skvelý recept!

  10. Ofinka píše:

    Tento recept si určite vyskúšam, znie to veľmi chutne.

    1. 😍 Drahomira 🔥 píše:

      áno, je veľmi chutný 🙂

  11. Milan79 píše:

    Paprikáš patrí k mojim obľúbeným jedlám. Určite skúsim tento recept!

  12. Skazimirova píše:

    Králičí paprikáš je jedno z mojich obľúbených jedál, tento recept vyzerá fantasticky! Určite si ho vyskúšam.

  13. Felix44 píše:

    Článok ma veľmi potešil, už sa teším, až recept vyskúšam.

  14. Severin Vircikova píše:

    Králičí paprikáš je moje obľúbené jedlo, tento recept v tlakovom hrnci som ešte neskúsila, ale určite ho vyskúšam.

    1. 😍 Drahomira 🔥 píše:

      V tlakovom hrnci sa varí všetko jednoduchšie a hlavne rýchlejšie. Odporúčam.