Králik na cibuli

Králik na cibuli je tradičný recept, ktorý prináša jedinečnú kombináciu chuti. Tu je jednoduchý spôsob, ako pripraviť tento pokrm:

Suroviny:

  • 1 králik (rozsekaný na kusy)
  • 2 cibule (nakrájané na tenké kúsky)
  • 3 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
  • 2 lyžice oleja
  • 250 ml hovädzieho vývaru (alebo vody)
  • soľ a korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať na ozdobenie

 

Králik na cibuli

Postup:

  1. Na sporáku zohrejte olej vo veľkej hrnci alebo hrnci na dusenie.
  2. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte kúsky králika a opražte ich zo všetkých strán, kým nezískajú peknú hnedejú farbu.
  4. Znížte teplotu a pridajte hovädzí vývar (alebo vodu).
  5. Prikryte hrniec a nechajte králika dusiť asi 1 až 1,5 hodiny, alebo kým mäso nebude mäkké.
  6. Podľa chuti pridajte soľ a korenie.
  7. Podávajte s vareným zemiakovým pyré, cestovinami alebo ryžou.
  8. Na záver ozdobte posypaním čerstvou petržlenovou vňou.

Dúfam, že si tento recept vyskúšate a bude ti chutiť! Ak máš nejaké ďalšie otázky, neváhaj sa opýtať.

 

2)

Králik na cibuli je tradičné jedlo, ktoré nadchne každého milovníka klasickej slovenskej kuchyne. Jeho jemná chuť a lahodná omáčka sú skvelou kombináciou pre akúkoľvek rodinnú večeru. V tomto článku vám predstavíme jednoduchý recept, ktorý zvládne aj začiatočník.

Ingrediencie na králika na cibuli

Na to, aby ste pripravili tento chutný pokrm, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 králik (asi 1,5 kg)
  • 3 stredné cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 pohár bieleho vína
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • soľ a čierne korenie na dochutenie
  • 1 bobkový list
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup prípravy králika na cibuli

Najskôr si králika dôkladne umyjete a nakrájate na menšie kusy. Cibule nakrájajte na tenké plátky a cesnak na jemno. Na panvici rozohrejte olej. Na ňom opražte cibule až do zlato-hnedej farby. Potom pridajte cesnak a krátko orestujte, aby sa rozviala jeho aróma.

Pridajte kusy králika do panvice a orestujte ich zo všetkých strán, aby sa zatiahli. Posypte soľou, čiernym korením a pridajte bobkový list. Následne zalejte bielym vínom, ktoré dodá jedlu výnimočnú chuť. Nechajte všetko pod pokrievkou variť na strednom ohni asi 1,5 hodiny, kým nebude králik pekne mäkký.

Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou ako ozdobou. Toto jedlo si perfektne rozumie s prílohou ako sú knedle alebo zemiaky, ktoré môžete namáčať do voňavej omáčky. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

7 Komentárov

  1. Inna píše:

    Pekné a chutné, toto sa ti podarilo Lucka.
    Budem sa zajtra v Neďeľu inšpirovať.

  2. Danuša píše:

    Staré známe a stále tak dobré.

  3. Amalia Sindlerova píše:

    Ďakujem za recept, určite vyskúšam.

  4. Matus Finkova píše:

    Jemná chuť a lahodná omáčka sú skvelou kombináciou.

  5. Onagy píše:

    Toto je presne ten druh receptov, ktoré mám rada. Určite vyskúšam.

  6. Tbalasa píše:

    Tradičný recept z mladosti, veľmi chutné.

  7. Vanda62 píše:

    Je to super jedlo, môj manžel sa naň nevie dočkať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *