Králik na cibuli je tradičný recept, ktorý prináša jedinečnú kombináciu chuti. Tu je jednoduchý spôsob, ako pripraviť tento pokrm:
Suroviny:
- 1 králik (rozsekaný na kusy)
- 2 cibule (nakrájané na tenké kúsky)
- 3 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
- 2 lyžice oleja
- 250 ml hovädzieho vývaru (alebo vody)
- soľ a korenie podľa chuti
- petržlenová vňať na ozdobenie
Králik na cibuli
Postup:
- Na sporáku zohrejte olej vo veľkej hrnci alebo hrnci na dusenie.
- Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
- Pridajte kúsky králika a opražte ich zo všetkých strán, kým nezískajú peknú hnedejú farbu.
- Znížte teplotu a pridajte hovädzí vývar (alebo vodu).
- Prikryte hrniec a nechajte králika dusiť asi 1 až 1,5 hodiny, alebo kým mäso nebude mäkké.
- Podľa chuti pridajte soľ a korenie.
- Podávajte s vareným zemiakovým pyré, cestovinami alebo ryžou.
- Na záver ozdobte posypaním čerstvou petržlenovou vňou.
Dúfam, že si tento recept vyskúšate a bude ti chutiť! Ak máš nejaké ďalšie otázky, neváhaj sa opýtať.
2)
Králik na cibuli je tradičné jedlo, ktoré nadchne každého milovníka klasickej slovenskej kuchyne. Jeho jemná chuť a lahodná omáčka sú skvelou kombináciou pre akúkoľvek rodinnú večeru. V tomto článku vám predstavíme jednoduchý recept, ktorý zvládne aj začiatočník.
Ingrediencie na králika na cibuli
Na to, aby ste pripravili tento chutný pokrm, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 1 králik (asi 1,5 kg)
- 3 stredné cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 pohár bieleho vína
- 2 polievkové lyžice oleja
- soľ a čierne korenie na dochutenie
- 1 bobkový list
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup prípravy králika na cibuli
Najskôr si králika dôkladne umyjete a nakrájate na menšie kusy. Cibule nakrájajte na tenké plátky a cesnak na jemno. Na panvici rozohrejte olej. Na ňom opražte cibule až do zlato-hnedej farby. Potom pridajte cesnak a krátko orestujte, aby sa rozviala jeho aróma.
Pridajte kusy králika do panvice a orestujte ich zo všetkých strán, aby sa zatiahli. Posypte soľou, čiernym korením a pridajte bobkový list. Následne zalejte bielym vínom, ktoré dodá jedlu výnimočnú chuť. Nechajte všetko pod pokrievkou variť na strednom ohni asi 1,5 hodiny, kým nebude králik pekne mäkký.
Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou ako ozdobou. Toto jedlo si perfektne rozumie s prílohou ako sú knedle alebo zemiaky, ktoré môžete namáčať do voňavej omáčky. Dobrú chuť!
Pekné a chutné, toto sa ti podarilo Lucka.
Budem sa zajtra v Neďeľu inšpirovať.
Staré známe a stále tak dobré.
Ďakujem za recept, určite vyskúšam.
Jemná chuť a lahodná omáčka sú skvelou kombináciou.
Toto je presne ten druh receptov, ktoré mám rada. Určite vyskúšam.
Tradičný recept z mladosti, veľmi chutné.
Je to super jedlo, môj manžel sa naň nevie dočkať.