Králik s cibuľou je obľúbený recept, ktorý ponúka výnimočnú harmonickú kombináciu chutí. Tu je jednoduchý návod, ako na tento pokrm:
Zloženie:
- 1 králik (rozsekaný na kúsky)
- 2 cibule (nakrájané na jemné plátky)
- 3 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
- 2 lyžice oleja
- 250 ml hovädzieho vývaru (alebo vody)
- soľ a korenie podľa preferencií
- petržlenová vňať na dozdobenie
Králik s cibuľou
Príprava:
- Na varnej doske zohrejte olej vo veľkej hrnci alebo panvici určené na dusenie.
- Vložte cibuľu a cesnak a opražte ich do zlatista.
- Pridajte kúsky králika a opražte ich zo všetkých strán, kým nebudú krásne hnedé.
- Znížte teplotu a pridajte hovädzí vývar (alebo vodu).
- Zakryte hrniec a nechajte králika dusiť približne 1 až 1,5 hodiny, alebo kým nebude mäso jemné.
- Nebojte sa to ešte doladiť – soľ a korenie to spravia.
- Servírujte so zemiakovým pyré, cestovinami alebo ryžou.
- Na záver dozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Verím, že tento recept určite vyskúšate a bude vám chutiť! Ak máte nejaké ďalšie dotazy, neváhajte sa opýtať.
2) Králik na cibuli
Králik na cibuli je klasické jedlo, ktoré osloví každého, kto si potrpí na tradičnú slovenskú kuchyňu. Jeho delikátna chuť a chutná omáčka tvoria ideálnu prílohu na rodinnú večeru. V tomto návode vám ponúkneme jednoduchý recept, ktorý zvládne aj začiatočník.
Ingrediencie na králika s cibuľou
Na prípravu tohto lahodného pokrmu budete potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 1 králik (približne 1,5 kg)
- 3 stredné cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 pohár bieleho vína
- 2 polievkové lyžice oleja
- soľ a čierne korenie na dochutenie
- 1 bobkový list
- čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
Postup prípravy králika na cibuli
Najskôr dôkladne umyte králika a rozrežte ho na menšie kúsky. Cibule nakrájajte na tenké plátky a cesnak na jemno. Na panvici rozohrejte olej. Na ňom orestujte cibule do zlato-hnedej farby. Potom pridajte cesnak a krátko orestujte, aby sa uvoľnila jeho aróma.
Pridajte kusy králika do panvice a opražte ich zo všetkých strán, aby sa zatiahli. Osoľte, okoreňte a pridajte bobkový list. Následne zalejte bielym vínom, ktoré jedlu dodá jedinečnú chuť. Nechajte všetko pod pokrievkou sa variť na strednom ohni asi 1,5 hodiny, kým nebude králik pekne jemný.
Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou ako dekoráciu. Toto jedlo vynikajúco ladí s prílohou ako knedle alebo zemiaky, ktoré môžete namáčať do voňavej omáčky. Prajem dobrú chuť!
Pekné a chutné, toto sa ti podarilo Lucka.
Budem sa zajtra v Neďeľu inšpirovať.
Staré známe a stále tak dobré.
Ďakujem za recept, určite vyskúšam.
Jemná chuť a lahodná omáčka sú skvelou kombináciou.
Toto je presne ten druh receptov, ktoré mám rada. Určite vyskúšam.
Tradičný recept z mladosti, veľmi chutné.
Je to super jedlo, môj manžel sa naň nevie dočkať.