Králik na cibuli

 

Králik s cibuľou je obľúbený recept, ktorý ponúka výnimočnú harmonickú kombináciu chutí. Tu je jednoduchý návod, ako na tento pokrm:

Zloženie:

  • 1 králik (rozsekaný na kúsky)
  • 2 cibule (nakrájané na jemné plátky)
  • 3 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
  • 2 lyžice oleja
  • 250 ml hovädzieho vývaru (alebo vody)
  • soľ a korenie podľa preferencií
  • petržlenová vňať na dozdobenie

 

Králik s cibuľou

Príprava:

  1. Na varnej doske zohrejte olej vo veľkej hrnci alebo panvici určené na dusenie.
  2. Vložte cibuľu a cesnak a opražte ich do zlatista.
  3. Pridajte kúsky králika a opražte ich zo všetkých strán, kým nebudú krásne hnedé.
  4. Znížte teplotu a pridajte hovädzí vývar (alebo vodu).
  5. Zakryte hrniec a nechajte králika dusiť približne 1 až 1,5 hodiny, alebo kým nebude mäso jemné.
  6. Nebojte sa to ešte doladiť – soľ a korenie to spravia.
  7. Servírujte so zemiakovým pyré, cestovinami alebo ryžou.
  8. Na záver dozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Verím, že tento recept určite vyskúšate a bude vám chutiť! Ak máte nejaké ďalšie dotazy, neváhajte sa opýtať.

Králik na cibuli-2

Recepty zo zajaca domáceho

Recepty zo zajaca domáceho

Čítať viac »

2) Králik na cibuli

Králik na cibuli je klasické jedlo, ktoré osloví každého, kto si potrpí na tradičnú slovenskú kuchyňu. Jeho delikátna chuť a chutná omáčka tvoria ideálnu prílohu na rodinnú večeru. V tomto návode vám ponúkneme jednoduchý recept, ktorý zvládne aj začiatočník.

Ingrediencie na králika s cibuľou

Na prípravu tohto lahodného pokrmu budete potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 králik (približne 1,5 kg)
  • 3 stredné cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 pohár bieleho vína
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • soľ a čierne korenie na dochutenie
  • 1 bobkový list
  • čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

Postup prípravy králika na cibuli

Najskôr dôkladne umyte králika a rozrežte ho na menšie kúsky. Cibule nakrájajte na tenké plátky a cesnak na jemno. Na panvici rozohrejte olej. Na ňom orestujte cibule do zlato-hnedej farby. Potom pridajte cesnak a krátko orestujte, aby sa uvoľnila jeho aróma.

Pridajte kusy králika do panvice a opražte ich zo všetkých strán, aby sa zatiahli. Osoľte, okoreňte a pridajte bobkový list. Následne zalejte bielym vínom, ktoré jedlu dodá jedinečnú chuť. Nechajte všetko pod pokrievkou sa variť na strednom ohni asi 1,5 hodiny, kým nebude králik pekne jemný.

Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou ako dekoráciu. Toto jedlo vynikajúco ladí s prílohou ako knedle alebo zemiaky, ktoré môžete namáčať do voňavej omáčky. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

7 Komentárov

  1. Avatar of Inna Inna píše:

    Pekné a chutné, toto sa ti podarilo Lucka.
    Budem sa zajtra v Neďeľu inšpirovať.

  2. Avatar of Danuša Danuša píše:

    Staré známe a stále tak dobré.

  3. Avatar of Amalia Sindlerova Amalia Sindlerova píše:

    Ďakujem za recept, určite vyskúšam.

  4. Avatar of Matus Finkova Matus Finkova píše:

    Jemná chuť a lahodná omáčka sú skvelou kombináciou.

  5. Avatar of Onagy Onagy píše:

    Toto je presne ten druh receptov, ktoré mám rada. Určite vyskúšam.

  6. Avatar of Tbalasa Tbalasa píše:

    Tradičný recept z mladosti, veľmi chutné.

  7. Avatar of Vanda62 Vanda62 píše:

    Je to super jedlo, môj manžel sa naň nevie dočkať.