Králik na dubákoch

 

Jablkový zázrak – recept na Králika so smrčkami. A toto je môj obľúbený recept, ktorým sa rada chválim.

Králik so smrčkami je unikátne a ohromujúce jedlo, ktoré určite pritiahne pozornosť. A čo takto preniesť tento nádherný zážitok aj do kuchyne? Prinášam vám recept na chutný a autentický jablkový Králik so smrčkami, ktorý vás svojou chuťou prenesie do iného dimenzionálneho zážitku.

Zloženie:

  • 1 králik
  • 4 veľké jablká
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica masla
  • soľ a korenie podľa preferencií

 

Králik so smrčkami

Návod na prípravu:

  1. Králika dôkladne očistíme a rozdelíme na porcie. Na kus horúceho masla zlatisto opečieme kúsky králika z oboch strán, až kým nezíska chrumkavú zlatohnedú farbu.
  2. Cibuľu nakrájame na tenké plátky a cesnak na drobné kocky. Do panvice pridáme cibuľu a cesnak a orestujeme ich do zlata.
  3. Jablká umyjeme, zbavíme šupky a nakrájame na tenké plátky. Pridáme ich k cibuľovej zmesi a dusíme, kým nezmäknú.
  4. Do panvice vložíme opražené kúsky králika a všetko dôkladne premiešame. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  5. Všetko necháme ešte pár minút dusiť, aby sa chute spojili.
  6. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu. Môžete zvoliť napriklad ryžu, zemiaky alebo čerstvý šalát.

Králik na dubákoch-2

2) Králik na dubákoch

Králik so smrčkami je klasické jedlo, ktoré si získa každého. V tomto návode vám predstavíme autentický spôsob, ako si pripraviť túto delikatesu. S kombináciou čerstvých ingrediencií a sviežou chuťou húb z dubových lesov, si určite užijete jedinečný zážitok pri varení i jedení.

Krémová polievka z maslovej tekvice

Krémová polievka z maslovej tekvice

Čítať viac »

Ingrediencie pre prípravu

Aby ste si mohli pripraviť králika so smrčkami, budete potrebovať nasledujúce zložky:

  • 1 králik (približne 1,5 kg)
  • 200 g smrčkov (čerstvých alebo sušených)
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 pohár bieleho vína
  • 1 pohár kuracieho vývaru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

Návod na prípravu jedla

1. Najprv pripravte králika: umyte ho a rozrežte na menšie kusy. Na panvici rozohrejte olivový olej a opražte nakrájané kúsky králika do zlatista.

2. Po vysunutí králika z panvice, na tej istej panvici orestujte nasekanú cibuľu, mrkvu a cesnak, kým nezmäknú. Potom pridajte smrčky a krátko ich poduste.

3. Vráťte králika späť do panvice, zalejte vínom a nechajte odpariť asi o polovicu. Následne pridajte kurací vývar, soľ a korenie a varte asi 1,5 hodiny na miernom ohni, kým nebude mäso jemné.

4. Na konci varenia jedlo posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte s obľúbenou prílohou.

Veríme, že si túto šťavnatú delikatesu zamilujete a prinesie vám radosť pri každom zahryznutí!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

15 Komentárov

  1. Tkralikova píše:

    Recept sa mi veľmi páči, určite ho vyskúšam!

  2. Irozenberg píše:

    Toto je super nápad! Už sa neviem dočkať, kým si recept vyskúšam.

  3. Senkova Matilda píše:

    Výborný recept, musím vyskúšať!

  4. Norbert Ringlociova píše:

    Za mňa pecka, super recept

  5. Karolina Kalisky píše:

    Recept sa mi veľmi páči, určite vyskúšam!

  6. Nrepisky píše:

    Recept znie skvele, urcite ho vyskusam!

  7. Sindlerova Fridrich píše:

    Tento recept si musim vyskusat! Snad to aj zvladnem

  8. Melinda Farkasovsky píše:

    Musim sa priznat, tento recept ma nenadchol.

  9. Qlukacova píše:

    Recept znie skvele, určite ho vyskúšam!

  10. Dionyz83 píše:

    Králik na dubákoch je tradičné jedlo, ktoré si získa srdce každého.

  11. Hnovotna píše:

    Už teraz sa teším na to, že si tento recept vyskúšam doma.

  12. Nikola Hala píše:

    Výborný článok o tomto jedle. Určite ho budem jesť.

  13. Debnar Zlatko píše:

    Len čo som prečítal tento článok, tak mi hneď začala tiecť voda v ústach. Už sa neviem dočkať, kedy si tento recept vyskúšam.