Králik na mladých cibuľkách

 

Ako šťastný králik by som sa rád s tebou podelil o jednoduchý a lahodný recept na „Králik s mladými cibuľkami“. Tu je jeho zloženie:

Ingrediencie:

  • 1 králik (cca 2 kg), rozdelený na kusy
  • 500 g čerstvých cibuľiek, umytých a nasekaných
  • 4 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 200 ml vývaru z hovädzieho mäsa
  • 200 ml bieleho vína
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie

 

Králik s mladými cibuľkami

Postup prípravy:

  1. Králika osolíme a okoreníme podľa vlastného uváženia.
  2. V hrnci na strednom ohni zohrejeme maslo a olej.
  3. Pridáme králika a opražíme ho z oboch strán, až kým nezískame zlatistú farbu. Potom ho vyberieme a odložíme bokom.
  4. Do toho istého hrnca pridáme cibuľky a dusíme ich približne 5 minút, kým nezmäknú.
  5. Pridáme nasekaný cesnak a dusíme ešte minútu.
  6. Králika vložíme späť do hrnca a zalejeme ho hovädzím vývarom a bielym vínom.
  7. Znížime teplotu, zakryjeme hrniec a dusíme asi 1 hodinu, kým nie je mäso mäkké.
  8. Osoľte a okoreňte podľa svojho cítenia.
  9. Servírujeme s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s pečenými zemiakmi alebo ryžou.

Dúfam, že tento recept vyskúšaš a budeš spokojný! Ak máš akékoľvek ďalšie dotazy alebo požiadavky, pokojne sa opýtaj. Dobrú chuť!

Králik na mladých cibuľkách-2

2) Králik na mladých cibuľkách

Králik s mladými cibuľkami je úžasný pokrm, ktorý stimuluje chuťové poháriky a zahreje pri srdci. Tento recept predstavuje skvelú príležitosť, ako si vychutnať delikátne králičie mäso spojené s jemnou chuťou mladých cibuľiek. Pripravte sa na jedinečné kulinárske dobrodružstvo!

Kuracie mäso s omáčkou

Kuracie mäso s omáčkou

Čítať viac »

Ingrediencie na králika s mladými cibuľkami

Aby ste toto jedlo mohli pripraviť, potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 1 kg králičieho mäsa (po uvarení môžeme pridať aj kosti)
  • 4-5 mladých cibuľiek
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 100 ml bieleho vína
  • soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • 2-3 lyžice olivového oleja
  • čerstvé bylinky (napr. tymián alebo rozmarín)

 

Postup prípravy králika

Začnite tým, že králika umyjete a narežete na menšie kusy. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte kúsky králika. Opečte ich do zlatista. Následne pridajte nasekanú mladú cibuľku a cesnak, a krátko ich orestujte.

Ďalším krokom je pridať biele víno a nechať zmes variť, kým sa alkohol neodparí. Pridajte soľ, čierne korenie a bylinky. Na slabšie zakrytej panvici varte na strednom ohni približne 40-50 minút, kým sa mäso nezmäkne a nezíska lahodnú chuť.

Podávajte teplé s čerstvým chlebom alebo zemiakmi ako prílohu a užite si dokonalý kulinársky zážitok pri stole s rodinou či priateľmi!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

6 Komentárov

  1. Avatar of Laura Laura píše:

    Už len kde kúpiť, také cibuľky. 🙂

  2. Avatar of Jarka Jarka píše:

    Buď si ich doma vypestuješ, alebo kalsicky sa dajú kúpiť. Ja ich kupujem v Jednote.

  3. Avatar of Ferdinand30 Ferdinand30 píše:

    Vyzera to skvele! Určite si tento recept vyskúšam!

  4. Avatar of Vlastimil Hanzel Vlastimil Hanzel píše:

    Už sa neviem dočkať, kým si toto lahodné jedlo vyskúšam! Králik na mladých cibuľkách je pre mňa skvelým nápadom!

  5. Avatar of Szabova Bonifac Szabova Bonifac píše:

    Tento recept si určite vyskúšam, znie to ako dokonalá kombinácia chutí!