Krém na Parížske rožky

Ak hľadáte návod na prípravu krému na Parížske rožky, mám pre vás niečo skutočne lahodné. 

Zoznam potrebných ingrediencií:

  • 500 ml mlieka
  • 4 žĺtky
  • 100 g cukru
  • 40 g kukuričného škrobu
  • 1 struk vanilky
  • 1 polievková lyžica masla

Krém do Parížskych rožkov

Návod na výrobu:

  1. Struk vanilky prerežte pozdĺžne a vyškrabte semienka.
  2. V hrnci zohrejte mlieko spolu s vyškrabanými semienkami a strukom vanilky. Dajte do varu na miernom ohni a nechajte lúhovať asi 10 minút.
  3. V objemnej miske skombinujte žĺtky, cukor a kukuričný škrob a miešajte, kým nezískate jemnú zmes.
  4. Postupne prilievajte horúce mlieko do zmesi so žĺtkami, stále miešajte, aby sa žĺtky nezrazili.
  5. Zmes prelejte späť do hrnca a pri strednom ohni varte, neustále miešajúc, až kým krém nezhustne.
  6. Keď krém dosiahne požadovanú hustotu, vyberte struk vanilky a vmiešajte maslo.
  7. Nechajte krém vychladnúť a následne ho použite ako plnku do Parížskych rožkov.

Dúfam, že vám tento recept poslúži. Prajem vám výbornú chuť k Parížskym rožkom s vanilkovým krémom!

 

 

Krem na Parizske rozky 2

2) Krém na Parížske rožky

Ingrediencie:
– 250 g masla
– 200 g práškového cukru
– 2 vajcia
– 1 balenie vanilkového cukru
– 1 polievková lyžica hladkej múky
– 50 g mletých orechov
– 100 g mletých mandlí

Postup:
1. Maslo nechajte zmäknúť a potom ho vymiešajte s práškovým cukrom.
2. Pridajte obidva vajcia a dôkladne vmiešajte.
3. Pridajte vanilkový cukor a múku a znovu všetko dôkladne premiešajte.
4. Na záver zapracujte mleté orechy a mandle a opäť premiešajte.
5. Krém je teraz pripravený na použitie na Parížske rožky.

Ďalší krok:
1. Z základného cesta na Parížske rožky vytvarujte malé rožky.
2. Na každý rožok naneste krém.
3. Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 15 – 20 minút, kým rožky nezískajú zlatohnedú farbu.

Takto pripravené Parížske rožky so šľahačkovým krémom budú skutočne lahodnou pochúťkou pre každého milovníka sladkostí. Dobrú chuť!

 

Hokkaido polievka – Originál

Hokkaido polievka – Originál

Čítať viac »

Parížske rožky

 

Krém na Parížske rožky  22

3) Krém na Parížske rožky

Parížske rožky sú pravou chuťou Francúzska, ktoré si získali srdcia mnohých. V tomto článku vám prinesieme jedinečný recept na krém, ktorý dodá vašim rožkom nezabudnuteľnú chuť a jemnosť. Pripravte sa na kulinársky zážitok plný rozmanitých chutí a aróm!

Ingrediencie, ktoré budete potrebovať

Aby ste mohli pripraviť tento vynikajúci krém, pripravte si nasledujúce súčasti:

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 100 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • vanilkový extrakt podľa vlastnej chuti
  • 150 g masla, na izbovej teplote
  • 100 g horkej čokolády na polevu

Postup výroby krému

Začnite tým, že v miske vyšľaháte žĺtky s práškovým cukrom, kým zmes nezosvetlí a nebude nadýchaná. Potom pridajte vanilkový extrakt a dôkladne premiešajte.

V inej miske vyšľahajte smotanu na šľahanie, kým nevzniknú jemné vrcholky. Následne sa vráťte k žĺtkovej zmesi a pomaly pridajte maslo. Dobre premiešajte, aby ste dosiahli hladkú konzistenciu. Nakoniec pridajte aj šľahanú smotanu, čím získate nadýchaný a lahodný krém.

Záverečné úvahy

Akonáhle dokončíte krém, môžete pokračovať s plnením vašich parížskych rožkov. Nezabudnite na horkú čokoládu na polevu – rožky tak budú ešte dokonalšie!

Tento jedinečne pripravený krém dodá vašim sladkým výtvorom extra šmrnc a uspokojí chute každého. Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

9 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Tento recept na krém na Parížske rožky je úžasný! Vždy som sa bál, že to nezvládnem, ale tento návod je taký jednoduchý. Už sa teším, ako prekvapím rodinu. Dúfam, že mi vyjdú tak krásne ako na obrázku!

  2. MačkaKávy píše:

    Wow, ten krém vyzerá fantasticky! Milujem Parížske rožky a tento recept je presne to, čo som potrebovala. Určite ho vyskúšam tento víkend. Ďakujem za zdieľanie! Určite to bude chutné a jemné.

  3. VeseláBublinka píše:

    Toto je skvelý recept! Krém na Parížske rožky vyzerá veľmi lahodne. Už mám všetky ingrediencie doma a nemôžem sa dočkať, kedy začnem piecť. Verím, že to bude veľký hit medzi mojimi priateľmi!

  4. SladkáRuža píše:

    Tento recept je skutočný poklad! Milujem sladkosti a Parížske rožky sú moje obľúbené. Krém s vanilkou bude určite výnimočný. Ďakujem za úžasný návod, určite to vyskúšam čoskoro!

  5. KocúrZázrak píše:

    Parížske rožky sú skvelé a ten krém vyzerá výborne! Som nadšený z toho, že môžem skúsiť niečo nové v kuchyni. Tento recept mi určite pomôže urobiť niečo špeciálne pre rodinu a priateľov.

  6. FialovýPuf píše:

    Toto je presne to, čo som hľadala! Krém na Parížske rožky má všetko – chuť aj jednoduchý postup. S nadšením sa pustím do pečenia a verím, že budú chutiť fantasticky! Ďakujem za inšpiráciu.

  7. ZlatáHruška píše:

    „Mňam! Tento krém na Parížske rožky ma úplne dostal. Už mám chuť piecť a prekvapiť svojich blízkych niečím výnimočným. Teším sa na tú vôňu čerstvého pečenia v mojej kuchyni!“

  8. -Mimka- píše:

    „Krém na Parížske rožky vyzerá neuveriteľne chutne! Som začiatočník v pečení, ale tento recept ma povzbudil vyskúšať ho doma. Dúfam, že sa podarí tak dobre ako vo vašich pokynoch.“

  9. _ZelenýDelfín_ píše:

    „Už dávno som nemal tak dobrý nápad na dezert ako tento krém na Parížske rožky! Mám rád vanilkovú chuť a s radosťou ho pripravím pre svoju rodinu – isto budú nadšení.“