Krémová cesnaková polievka v bochníku je oblíbenou slovenskou pochoutkou, která se skvěle hodí jako teplý předkrm nebo lehká večeře. Tento recept je velmi jednoduchý a budeš potřebovat následující ingredience:
– 1 veľká hlava cesnaku
– 2 cibule
– 2 zemiaky
– 1 lyžica masla
– 2 lyžice hladkej múky
– 1 liter zeleninovej vývaru
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– smotana na dochutenie
Krémová cesnaková polievka v bochníku
Postup:
1. Najprv si olúp cibuľu a zemiaky a nakrájej na drobné kocky. Cesnak olúp, zbav zváku a nakrájej na tenké plátky.
2. Na rozpálenom hrnci rozpusti maslo a opeč v ňom cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistú farbu.
3. Pridaj nakrájané zemiaky a nech orestované spolu asi 5 minút.
4. Za stáleho miešania pridaj múku a nech trochu zatiahne.
5. Postupne prilievaj zeleninový vývar a nech varí viac ako 20 minút, kým zemiaky nezmäknú.
6. Zmiešaj polievku tyčovým mixérom na hladkú konzistenciu a dochuť soľou a korením.
7. Podávaj s trochou smotany a čerstvo nakrájanou petržlenovou vňaťou na ozdobu.
Tvoja krémová cesnaková polievka je hotová a môžeš ju podávať v bochníku chleba. Dobrú chuť!
Tento recept na krémovú cesnakovú polievku vyzerá úžasne! Milujem, keď sú jedlá jednoduché a chutné. Určite to vyskúšam na večeru pre rodinu. Ďakujem za skvelý tip, určite si pochutnáme!
Wow, krémová cesnaková polievka v bochníku? To znie fantasticky! Mám rád cesnak a teplé polievky, takže toto je pre mňa ideálne. Určite to pripravím cez víkend. Teším sa na chuť!
Skvelý recept! Cesnaková polievka je moja obľúbená a podávať ju v chlebe znie ako super nápad! Vďaka za jednoduchý návod, určite to skúsim hneď zajtra. Už sa neviem dočkať tej chuti!
Toto je presne to, čo potrebujem na zimu! Krémová cesnaková polievka vyzerá veľmi lákavo a jednoduchý postup ma potešil. Určite sa pokúsim pripraviť ju podľa tvojho receptu. Dobrú chuť všetkým!
Nádherný recept! Krémová cesnaková polievka v bochníku vyzerá ako dokonalé jedlo pre chladné večery. Som nadšený, že môžem vyskúšať niečo nové. Ďakujem za inšpiráciu a tipy na servírovanie!