Krémová hokkaido polievka s príchuťou Ázie. Ale nazebúdajme na to, že je to taktiež naša klasická tekvicová polievka.
Túto polievku obľubujeme hlavne v jesennom a zimnom období, no ak nájdem v obchode hokkaido tekvicu, nikdy neváham.
Krémová hokkaido polievka z tekvice
Krémová hokkaido polievka z tekvice je vynikajúcou voľbou v jesennom a zimnom období. Je to tradičná polievka s lahodnou príchuťou Ázie. Tu je recept, ktorý môžete vyskúšať:
Prísady:
- 1 hokkaido tekvica
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1 šálka kokosového mlieka
- Korenie podľa chuti (soľ, čierne korenie, kari, kurkuma)
Postup:
- Hokkaido tekvicu očistite a nakrájajte na menšie kúsky.
- Cibuľu a cesnak ošúpajte a jemne ich nakrájajte.
- Do hrnca zahrejte olivový olej a na ňom orestujte cibuľu a cesnak, kým nezačnú byť zmäknuté a ľahko zlatisté.
- Pridajte nakrájanú tekvicu a orestujte ju spolu so zeleninou asi 5 minút.
- Zalejte zeleninovým vývarom a nechajte povariť, kým sa tekvica zmäkne.
- Pomocou mixéra alebo ponorného mixéra rozmixujte polievku na hladkú konzistenciu.
- Zmiešajte s kokosovým mliekom a znovu oheň zahrejte.
- Pridajte korenie podľa chuti (soľ, čierne korenie, kari, kurkuma) a premiešajte.
- Nechajte polievku povariť asi 5 minút, aby sa všetky chute spojili.
- Polievku servírujte horúcu s chrumkavým pečivom.
2)
Ak milujete polievky, táto krémová hokkaido polievka z tekvice bude vaším novým obľúbeným receptom! Hokkaido tekvica je známa svojou sladkou chuťou a jemnou textúrou, čo ju robí ideálnou na jarné a jesenné večere. Poďme sa pozrieť na ingrediencie a postup prípravy tejto vynikajúcej polievky.
Ingrediencie, ktoré potrebujeme
Na prípravu krémovej hokkaido polievky budete potrebovať:
- 1 stredne veľká hokkaido tekvica
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- 1 lyžicu olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvý koriander na ozdobenie
Postup prípravy
Začneme tým, že si hokkaido tekvicu dôkladne umyjeme, prekrojíme na polovicu a vyberieme semienka. Tekvicu následne nakrájame na malé kocky. V hrnci zohrejeme olivový olej a na ňom osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezačnú zlatisto hnednúť. Pridáme nakrájanú tekvicu a všetko spolu restujeme ešte pár minút.
Následne do hrnca pridáme zeleninový vývar a varíme asi 20 minút, alebo kým tekvica nie je mäkká. Keď je tekvica uvarená, zmiešame všetko pomocou ponorného mixéra, až kým nedosiahne hladkú krémovú konzistenciu. Na záver pridáme smotanu, dochutíme soľou a korením a prevaríme ešte ďalšie 2-3 minúty.
Krémovú hokkaido polievku servírujeme s čerstvým koriandrom na vrchu. Táto lahodná polievka je skvelým spôsobom, ako si vychutnať sezónnu zeleninu a prekvapiť rodinu chutným jedlom!
Tento recept na krémovú hokkaido polievku je jednoducho fantastický! Hokkaido tekvica je výborná a kombinácia s kokosovým mliekom jej dodáva úžasnú chuť. V zimnom období je to dokonalé jedlo. Určite ho vyskúšam a prajem všetkým dobrú chuť!
Wow, táto polievka vyzerá naozaj chutne! Milujem tekvicu a kombináciu s ázijskými príchuťami. Je skvelé, že sa dá pripraviť aj z bežne dostupných surovín. Určite si ju pripravím na víkend. Ďakujem za recept!
Tento recept ma úplne dostal! Krémová hokkaido polievka s kokosovým mliekom znie ako dokonalé zahriatie počas chladných dní. Rád skúšam nové recepty, a tento si určite zapíšem do svojho zoznamu. Teším sa na varenie!
Milujem polievky a táto hokkaido verzia ma veľmi zaujala! Suroviny sú skvelé a určite to bude lahodné jedlo pre celú rodinu. Oceňujem aj jednoduchý postup, ideálne pre menej skúsených kuchárov ako som ja.
Toto je presne to, čo potrebujem počas zimy! Krémová hokkaido polievka s ázijským nádychom mi príde ako úžasná kombinácia chutí. Teším sa, že ju vyskúšam a obohatím svoj jedálniček o niečo nové a zdravé.
Skvelý recept na krémovú hokkaido polievku! Vždy som mal rád tekvicové polievky, ale tento variant vyzerá ešte lepšie! Určite vyskúšam aj kokosové mlieko pre tú jemnú chuť. Ďakujem za tipy!
‘Mňam!’ Toto vyzerá ako perfektný recept pre chladné dni! Hokkaido tekvica má skvelú chuť a s kokosovým mliekom to musí byť lahôdka. Neviem sa dočkať, kedy si ju pripravím doma!
‘Veľmi ma zaujal tento recept! Polievky milujem, obzvlášť keď sú krémové a chutné ako táto. Hokkaido tekvica sa výborne hodí do jesennej kuchyne. Už sa teším na víkendové varenie!’
‘Krémová hokkaido polievka? To znie fantasticky! Hľadám nové inšpirácie na varenie a tento recept je presne to pravé orechové. Znie to tak jednoducho – teším sa, že ho vyskúšam.’
‘Tento recept musím určite vyskúšať! Kombinácia tekvice a kokosového mlieka znie úžasne chutne. Polievku mám rád najmä v zime a verím, že bude skvelým prídavkom k mojim obľúbeným jedlám.’