Krémová hokkaido polievka z tekvice

Krémová hokkaido polievka s nádychom Ázie. Nezabúdajme však, že sa jedná aj o našu klasickú tekvicovú polievku.

Túto polievku si najčastejšie vychutnávame v jesenných a zimných mesiacoch, avšak ak v obchode natrafím na hokkaido tekvicu, nikdy neváham.

Krémová hokkaido polievka z tekvice

JEMNÁ KRÉMOVÁ POLIEVKA Z TEKVICE HOKKAIDO, KTORÁ KAŽDÉHO PRÍJEMNE POHLADÍ V ŽALÚDKU.

Krémová hokkaido polievka z tekvice predstavuje skvelú voľbu v jesennom a zimnom období. Je to tradičná polievka s lahodnou ázijskou príchuťou. Tu je recept, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 1 hokkaido tekvica
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 šálka kokosového mlieka
  • Korenie podľa vlastnej chuti (soľ, čierne korenie, kari, kurkuma)

Návod na prípravu:

  1. Očistite hokkaido tekvicu a nakrájajte ju na menšie kúsky.
  2. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte na drobné kusy.
  3. V hrnci zahrejte olivový olej a na ňom orestujte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nezískajú zlatistý odtieň.
  4. Pridajte nakrájanú tekvicu a spoločne so zeleninou opražte asi 5 minút.
  5. Zalejte zeleninovým vývarom a varte, kým sa tekvica nezmäkne.
  6. Použite mixér alebo ponorný mixér, aby ste polievku rozmixovali na jemnú konzistenciu.
  7. Vmiešajte kokosové mlieko a znova zohrejte.
  8. Pridajte korenie podľa chuti (soľ, čierne korenie, kari, kurkuma) a premiešajte.
  9. Nechajte polievku povariť asi 5 minút, aby sa všetky chute prepojili.
  10. Polievku podávajte horúcu s chrumkavým pečivom.

 

Krémová hokkaido polievka z tekvice -2

2) Krémová hokkaido polievka z tekvice

Ak ste milovníkmi polievok, táto krémová hokkaido polievka z tekvice sa stane vašim novým obľúbeným receptom! Hokkaido tekvica je pre svoju sladkú chuť a jemnú textúru skvelá na jarné a jesenné večere. Poďme sa pozrieť na potrebné ingrediencie a postup prípravy tejto výbornej polievky.

Ako pripraviť karfiól?

Ako pripraviť karfiól?

Čítať viac »

Na vytvorenie krémovej hokkaido polievky budete potrebovať:

  • 1 stredne veľkú hokkaido tekvicu
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvý koriander na ozdobu

 

Postup prípravy

Najskôr si hokkaido tekvicu dôkladne umyjeme, prekrojíme na polovicu a vyberieme semienka. Tekvicu potom nakrájame na malé kocky. V hrnci zohrejeme olivový olej a na ňom opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezačnú zlatisto hnednúť. Pridáme nakrájanú tekvicu a všetko spolu varíme ešte pár minút.

Potom do hrnca pridáme zeleninový vývar a varíme asi 20 minút, alebo kým nie je tekvica mäkká. Keď je tekvica hotová, zmiešame všetko ponorným mixérom, až kým nedosiahneme hladkú krémovú konzistenciu. Na konci pridáme smotanu, dochutíme soľou a korením a varíme ešte ďalšie 2-3 minúty.

Krémovú hokkaido polievku servírujeme s čerstvým koriandrom na vrchu. Táto chutná polievka je výborným spôsobom, ako si vychutnať sezónne zeleninové ingrediencie a prekvapiť rodinu lahodným jedlom!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. SlnečnýÚsmev píše:

    Tento recept na krémovú hokkaido polievku je jednoducho fantastický! Hokkaido tekvica je výborná a kombinácia s kokosovým mliekom jej dodáva úžasnú chuť. V zimnom období je to dokonalé jedlo. Určite ho vyskúšam a prajem všetkým dobrú chuť!

  2. ZvedavýKocúr píše:

    Wow, táto polievka vyzerá naozaj chutne! Milujem tekvicu a kombináciu s ázijskými príchuťami. Je skvelé, že sa dá pripraviť aj z bežne dostupných surovín. Určite si ju pripravím na víkend. Ďakujem za recept!

  3. JasnéSlnko77 píše:

    Tento recept ma úplne dostal! Krémová hokkaido polievka s kokosovým mliekom znie ako dokonalé zahriatie počas chladných dní. Rád skúšam nové recepty, a tento si určite zapíšem do svojho zoznamu. Teším sa na varenie!

  4. RoztomilýRex píše:

    Milujem polievky a táto hokkaido verzia ma veľmi zaujala! Suroviny sú skvelé a určite to bude lahodné jedlo pre celú rodinu. Oceňujem aj jednoduchý postup, ideálne pre menej skúsených kuchárov ako som ja.

  5. KreatívnyKuchár píše:

    Toto je presne to, čo potrebujem počas zimy! Krémová hokkaido polievka s ázijským nádychom mi príde ako úžasná kombinácia chutí. Teším sa, že ju vyskúšam a obohatím svoj jedálniček o niečo nové a zdravé.

  6. VeselýPavúk píše:

    Skvelý recept na krémovú hokkaido polievku! Vždy som mal rád tekvicové polievky, ale tento variant vyzerá ešte lepšie! Určite vyskúšam aj kokosové mlieko pre tú jemnú chuť. Ďakujem za tipy!

  7. HraváMačka92 píše:

    ‚Mňam!‘ Toto vyzerá ako perfektný recept pre chladné dni! Hokkaido tekvica má skvelú chuť a s kokosovým mliekom to musí byť lahôdka. Neviem sa dočkať, kedy si ju pripravím doma!

  8. 'ChutnýObed' píše:

    ‚Veľmi ma zaujal tento recept! Polievky milujem, obzvlášť keď sú krémové a chutné ako táto. Hokkaido tekvica sa výborne hodí do jesennej kuchyne. Už sa teším na víkendové varenie!‘

  9. 'PohodovýDníček' píše:

    ‚Krémová hokkaido polievka? To znie fantasticky! Hľadám nové inšpirácie na varenie a tento recept je presne to pravé orechové. Znie to tak jednoducho – teším sa, že ho vyskúšam.‘

  10. 'PríjemnýVánok' píše:

    ‚Tento recept musím určite vyskúšať! Kombinácia tekvice a kokosového mlieka znie úžasne chutne. Polievku mám rád najmä v zime a verím, že bude skvelým prídavkom k mojim obľúbeným jedlám.‘