Tu je návod na krémovú kuraciu polievku so smotanovými knedlíkmi:
Ingrediencie:
- 500 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná), narezané na kocky
- 1 cibuľa, drobne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 2 mrkvy, ošúpané a nakrájané na kolieska
- 2 zemiaky, ošúpané a nakrájané na kocky
- 1 liter kuracieho vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- 2 polievkové lyžice masla
- 2 polievkové lyžice múky
- soľ a korenie podľa chuti
- petersilka na ozdobenie
Krémová kuracia polievka so smotanovými knedlíkmi
Postup:
- Na strednom ohni rozohrejte hrniec a roztopte maslo. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
- Pridajte nakrájané kúsky kuracieho mäsa a opečte ich, kým nezhnednú zo všetkých strán.
- Pridajte mrkvu a zemiaky a krátko ich orestujte spolu s mäsom.
- Do hrnca nalejte kurací vývar a priveďte zmes do varu. Následne znížte teplotu a varte, kým nie sú mäso a zelenina dostatočne mäkké.
- Pridajte smotanu na varenie do hrnca a dobre premiešajte.
- Na prípravu knedlíkov zmiešajte múku s malým množstvom vody, aby ste získali cesto. Formujte malé knedlíky.
- Opatrne vložte knedlíky do polievky a varte asi 10 – 15 minút, kým nevyplávajú na povrch.
- Ochutnajte a ak je potrebné, pridajte soľ a korenie podľa vlastnej chuti.
- Polievku podávajte horúcu, ozdobenú nasekanou petersilkou.
Dobrú chuť!
2) Krémová kuracia polievka so smotanovými knedličkami
Krémová kuracia polievka je delikátne a výživné jedlo, ktoré poteší každého nadšenca polievok. Zmiešaním chuti kuracieho mäsa, smotany a voňavých byliniek sa táto polievka stáva obľúbenou voľbou aj v najchladnejších dňoch. V tomto návode vám predstavíme, ako pripraviť túto polievku s smotanovými knedlíkmi, ktoré jej dodajú jedinečnú textúru a chuť.
Ingrediencie na krémovú polievku a smotanové knedlíky
Na prípravu krémovej kuracej polievky budete potrebovať tieto ingrediencie:
- 500 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná)
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 mrkvy
- 2 zemiaky
- 1 liter kuracieho vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- 1 bobkový list
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Na smotanové knedlíky:
100 g múky
1 vajce
50 ml smotany
soľ podľa chuti
Postup prípravy
Začnite tým, že na panvici orestujete nasekanú cibuľu a cesnak do zlatistej farby. Následne pridajte kúsky kuracieho mäsa a opečte ich zo všetkých strán. Pokračujte pridaním nakrájanej mrkvy a zemiakov. Všetko zalejte kuracím vývarom a pridajte bobkový list. Varíme na strednom ohni asi 25 minút.
Na konci varenia pridajte smotanu a dochuťte soľou a korením. V miske zmiešajte múku, vajce a smotanu, aby ste vytvorili cesto na knedlíky. Sformujte malé knedlíky a varte ich v osolenej vode po dobu 5 minút. Potom ich vložte do polievky.
Tento recept na krémovú kuraciu polievku so smotanovými knedlíkmi nielenže zasýti, ale aj výnimočne chutí. Podávajte horúce!