Krkovička s omáčkou

 

Tu je jednoduchý návod na kuraciu krkovičku s omáčkou po slovensky:

Ingrediencie:

  • 4 kusy kuracej krkovičky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 200 ml kuracieho vývaru
  • soľ, korenie a olej na smaženie

Postup:

  1. Na panvici zohrejte trochu oleja a opečte krkovičky z oboch strán, kým nebudú krásne zlaté.
  2. Opečené krkovičky si odložte na bok.
  3. V rovnakej panvici opražte nakrájanú cibuľu do zlatistej farby.
  4. Pridajte pretlačený cesnak a opečte ho len krátko.
  5. Prisypte hladkú múku a za neustáleho miešania opražte asi minútu, až kým sa múka dobre spojí.
  6. Pridajte kurací vývar a smotanu, potom všetko dobre premiešajte.
  7. Nechajte zmes zovrieť a varte, kým omáčka nezačne hustnúť.
  8. Vložte opečené krkovičky späť do omáčky a varte ešte približne 5 minút, aby sa dobre prepojili chute.
  9. Omáčku dochuťte soľou a korením podľa vlastného vkusu.
  10. Servírujte s prílohou podľa vašich preferencií, napríklad so zemiakmi alebo ryžou.

Tento recept slúži len ako základ, ktorý si môžete prispôsobiť svojim preferenciám. Môžete pridať ďalšie korenie, bylinky alebo zeleninu podľa chuti. Dobrú chuť!

 

Krkovička s omáčkou - 2

2) Krkovička s omáčkou

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 červená paprika
  • 200 ml kvalitného hovädzieho alebo kuracieho vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžica pšeničnej múky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušenej majoránky (voliteľné)
  • 1 lyžička sladkej papriky

Postup:

  1. Príprava mäsa: Krkovičku dôkladne umyte a osušte. Potom ju nakrájajte na plátky hrubé približne 2 cm. Osoľte a okoreňte z oboch strán.

  2. Smaženie krkovičky: Na panvici rozohrejte rastlinný olej. Plátky krkovičky restujte na strednom ohni z oboch strán, kým nezískajú zlatú farbu. Potom ich vyberte a položte na tanier.

    Hlivová polievka držková

    Hlivová polievka držková

    Čítať viac »

  3. Príprava omáčky: Do tej istej panvici pridajte na drobno nakrájanú cibuľu a osmažte ju do sklovita. Následne pridajte na jemno nasekaný cesnak, kolieskami nakrájanú mrkvu a papriku. Smažte ešte asi 5 minút.

  4. Zahustenie: Posypte zeleninu múkou a dobre premiešajte. Nechajte chvíľu orestovať, aby múka nadobudla zlatú farbu.

  5. Pridanie tekutín: Postupne prilievajte vývar a dôkladne premiešavajte, aby sa múka nezrazila. Nakoniec pridajte smotanu a nechajte zovrieť. Dochutíme soľou, čiernym korením a majoránkou, ak používate.

  6. Dohriatie mäsa: Do omáčky vráťte plátky krkovičky a varte na miernom ohni približne 20-30 minút, aby sa mäso prehrialo a absorbovalo chuť omáčky.

  7. Servírovanie: Servírujte s obľúbenou prílohou, ako je zemiaková kaša, ryža alebo chlieb. Môžete ozdobiť čerstvými bylinkami.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Milena Hric píše:

    Vyzerá to skvele, určite to vyskúšam!

  2. Gregor26 píše:

    Vyzera to jednoducho, aj ja to skúsim.