Ingrediencie:
– 200 g krúp (obilie)
– 500 g údených rebier
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 lyžica oleja
– soľ, čierne korenie
– petržlen na dochutenie
Krúpová polievka s údenými rebrami
Postup:
1. Krúp si dôkladne opláchni pod tečúcou vodou a nechaj ho chvíľu postáť.
2. Do hrnca na polievku daj variť údené rebrá spolu s cibuľou, ktorú si nakrájal na malé kocky.
3. Pridaj na kocky nakrájané zemiaky a mrkvu a počkaj, kým zemiaky zmäknú.
4. Následne pridaj prepláchnutý krúp a nechaj variť ďalších 15-20 minút, kým krúp nezmäkne.
5. Dochut polievku soľou, čiernym korením a na chuť pridaj petržlen.
6. Polievku servíruj horúcu s čerstvým chlebom.
Dobrú chuť!