Krúpová polievka so šunkou, kuracím mäsom a vajíčkom. Pripravíte si ju raz-dva.
Ingrediencie:
- 1 cibuľa, nakrájaná na jemno
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 100 g šunky, nakrájanej na kocky
- 200 g kuracieho mäsa, nakrájaného na kocky
- 1 pohár krúp (jačmeň, pšenica, ovsené vločky)
- 1 liter zeleninového vývaru
- 2 vajcia
- soľ a korenie podľa chuti
- kôpor na dozdobenie
Krúpová polievka so šunkou, kuracím mäsom a vajíčkom
Pokyny:
- Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu s cesnakom, kým sa nezjemnia.
- Pridajte šunku a kura. Spoločne ich opekajte, kým kuracie mäso nezíska zlatistú farbu.
- Pridajte krúpy a dobre premiešajte, aby sa obalili v oleji.
- Do zmesi vlejte zeleninový vývar a priveďte k varu. Potom znížte teplotu a varte, kým krúpy nezmäknú.
- V malom hrnci uvarte vajcia natvrdo. Ošúpte ich a nakrájajte na malé kocky.
- Dochutite polievku soľou a korením podľa chuti.
- Podávajte polievku s vajíčkami a ozdobte kôprom.
Dobrú chuť!
2) Krúpová polievka so šunkou, kuracím mäskom a vajíčkom
Krúpová polievka je jedným z obľúbených jedál, ktoré si získalo množstvo priaznivcov. Kombinácia krúp, šunky a kuracieho mäsa poskytuje jedinečný gurmánsky zážitok. V tomto recepte sa naučíme, ako pripraviť túto výdatnú a chutnú polievku, ktorá zahreje telo aj dušu.
Ingrediencie, ktoré budeme potrebovať
Na prípravu krúpovej polievky so šunkou, kuracím mäsom a vajíčkom vám budú potrebné nasledujúce zložky:
- 200 g krúp
- 300 g kuracieho mäsa
- 100 g šunky
- 2 vajcia
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 1 zemiak
- soľ, korenie podľa chuti
- 2 litry vody
- olej na varenie
Pokyn na prípravu
Predtým, ako začnete s prípravou, si najprv pripravte všetky potrebné ingrediencie. Na panvici zahrejte olej a osmažte na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu.
Pridajte nakrájané kuracie mäso a krátko ho opražte. Potom pridajte na kocky nakrájané mrkvy a zemiaky, ktoré sa budú variť. Po pár minútach pridajte krúpy a celé zalejte vodou. Nechajte variť na strednom ohni, kým sa krúpy a zelenina neprehrajú do mäkka.
Na záver varenia pridajte nakrájanú šunku a nechajte asi niekoľko minút variť, aby sa chute pekne spojili. Nakoniec do polievky opatrne rozšľahajte vajcia, aby sa vytvorili jemné vločky.
Podávajte horúcu krúpovú polievku, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou. Táto polievka je ideálnym jedlom pre nedeľný obed alebo na prechladlé zimné večery. Vychutnajte si jej jedinečnú chuť!