Kuchyňa Lídla a kuracie prsia … Dnes le niečo s overeného zdroja.
Ingrediencie:
– 5 kusov kuracích pŕs
– Soľ
– Čierny korenie
– Olivový olej
– Paradajkový pretlak
– Cibuľa
– Cesnak
– Korenie (paprika, čili, rasca)
– Baby špenát
– Smotana na varenie
Kuchyňa Lídla a kuracie prsia
Postup:
1. Kuracie prsia očistite, umyte a nakrájajte na tenké plátky.
2. Plátky kuracieho mäsa osoľte, okorenite čiernym korením a nechajte odpočívať.
3. Na rozohriatej panvici s olivovým olejom opečte kuracie plátky z oboch strán dozlatista.
4. Do panvice pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte dozlatista.
5. Pridajte paradajkový pretlak a korenie podľa chuti (paprika, čili, rasca) a nechajte krátko povariť.
6. Do omáčky pridajte baby špenát a nechajte zvädnúť.
7. Nakoniec pridajte smotanu na varenie a nechajte omáčku ešte chvíľu povariť.
8. Hotové kuracie prsia podávajte s prílohou podľa vlastného výberu.
Dobrú chuť!