Tu je úžasný návod na prípravu kuracieho mäsa na kyslej kapuste:
Nezbytné prísady:
- 1 celé kurča
- 500 g kyslej kapusty
- 1 veľká cibuľa, nasekaná na jemno
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
- 2 mierne nakyslé jablká, nakrájané na kocky
- 2 lyžice hladkej múky
- 300 ml kuracieho vývaru
- 1 lyžica octu
- 2 lyžice oleja
- soľ a čierne korenie podľa preferencie
Recept na kurča na kyslej kapuste
Postup prípravy:
- Kurča dôkladne umyte a nakrájajte na jednotlivé kusy.
- V rozohriatej panvici zahrejte olej a pridajte kúsky kurčaťa. Opečte ich do zlatohneda zo všetkých strán. Potom vyberte kurča z panvice a odložte na tanier.
- Na tej istej panvici pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
- Pridajte múku a dobre premiešajte, aby sa vytvorila hladká zmes.
- Potom pridajte kyslú kapustu, nakrájané jablká a kurací vývar. Spojte všetky zložky a varte na jemnom ohni približne 30 minút, až kým kapusta nezmäkne.
- Po uplynutí 30 minút pridajte opečené kurča, ocot a dochuťte soľou a korením. Dobre premiešajte a varte ešte ďalších 10 – 15 minút, kým sa kurča dôkladne prevarí a všetky príchute sa prepoja.
- Servírujte horúce s zemiakovou kašou alebo chlebom.
Verím, že si tento recept obľúbite!
2)
Prísady:
- 1 kg kuracieho mäska (najlepšie celé kurča rozdelené na časti)
- 500 g kyslej kapusty
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 1-2 zemiaky (podľa veľkosti)
- 250 ml kuracieho vývaru
- 1-2 lyžice rastlinného oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Majorán alebo rasca na dochutenie
- Bobkový list
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
-
Príprava surovín: Kuracie mäso umyte a osušte. Očistite a nakrájajte cibuľu na jemno, cesnak na plátky a mrkvu na kolieska. Zemiaky ošúpte a rozkrájajte na kocky.
-
Osmaženie cibule: Na panvici rozohrejte rastlinný olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte na zlatisto. Následne pridajte cesnak a krátko restujte, aby sa uvoľnila jeho aróma.
-
Pridanie kuracieho mäsa: K osmaženej cibuli pridajte kúsky kurčaťa, dochuťte soľou a korením. Opečte ich zo všetkých strán, až kým nezískajú zlatistý vzhľad.
-
Pridanie kyslej kapusty: Do panvice pridajte kyslú kapustu, mrkvu, zemiaky a bobkový list. Všetko premiešajte a zalejte kuracím vývarom, aby bolo mäso aj zelenina dobre ponorené.
-
Dusenie: Pokrievkou prikryte a varte na miernom ohni približne 45-60 minút, alebo kým nie je kuracie mäso jemné a uvarené. Priebežne premiešajte a ak je potrebné, pridajte trochu vody.
-
Dochutenie: Po uvarení ochutnajte a prípadne dosolte alebo dochuťte majoránom či rascou podľa vlastnej chuti.
-
Servírovanie: Kurča na kyslej kapuste podávajte horúce, posypané čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Ako prílohu môžete zvoliť chlieb alebo knedlík.
Dobrú chuť!