Kura na kyslej kapuste recept

Tu je úžasný návod na prípravu kuracieho mäsa na kyslej kapuste:

Nezbytné prísady:

  • 1 celé kurča
  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 veľká cibuľa, nasekaná na jemno
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
  • 2 mierne nakyslé jablká, nakrájané na kocky
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 300 ml kuracieho vývaru
  • 1 lyžica octu
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a čierne korenie podľa preferencie

 

Recept na kurča na kyslej kapuste

Postup prípravy:

  1. Kurča dôkladne umyte a nakrájajte na jednotlivé kusy.
  2. V rozohriatej panvici zahrejte olej a pridajte kúsky kurčaťa. Opečte ich do zlatohneda zo všetkých strán. Potom vyberte kurča z panvice a odložte na tanier.
  3. Na tej istej panvici pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
  4. Pridajte múku a dobre premiešajte, aby sa vytvorila hladká zmes.
  5. Potom pridajte kyslú kapustu, nakrájané jablká a kurací vývar. Spojte všetky zložky a varte na jemnom ohni približne 30 minút, až kým kapusta nezmäkne.
  6. Po uplynutí 30 minút pridajte opečené kurča, ocot a dochuťte soľou a korením. Dobre premiešajte a varte ešte ďalších 10 – 15 minút, kým sa kurča dôkladne prevarí a všetky príchute sa prepoja.
  7. Servírujte horúce s zemiakovou kašou alebo chlebom.

Verím, že si tento recept obľúbite!

 

2)

Prísady:

  • 1 kg kuracieho mäska (najlepšie celé kurča rozdelené na časti)
  • 500 g kyslej kapusty
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1-2 zemiaky (podľa veľkosti)
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • 1-2 lyžice rastlinného oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Majorán alebo rasca na dochutenie
  • Bobkový list
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Príprava surovín: Kuracie mäso umyte a osušte. Očistite a nakrájajte cibuľu na jemno, cesnak na plátky a mrkvu na kolieska. Zemiaky ošúpte a rozkrájajte na kocky.

    Makový koláč s jablkami

    Makový koláč s jablkami

    Čítať viac »

  2. Osmaženie cibule: Na panvici rozohrejte rastlinný olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte na zlatisto. Následne pridajte cesnak a krátko restujte, aby sa uvoľnila jeho aróma.

  3. Pridanie kuracieho mäsa: K osmaženej cibuli pridajte kúsky kurčaťa, dochuťte soľou a korením. Opečte ich zo všetkých strán, až kým nezískajú zlatistý vzhľad.

  4. Pridanie kyslej kapusty: Do panvice pridajte kyslú kapustu, mrkvu, zemiaky a bobkový list. Všetko premiešajte a zalejte kuracím vývarom, aby bolo mäso aj zelenina dobre ponorené.

  5. Dusenie: Pokrievkou prikryte a varte na miernom ohni približne 45-60 minút, alebo kým nie je kuracie mäso jemné a uvarené. Priebežne premiešajte a ak je potrebné, pridajte trochu vody.

  6. Dochutenie: Po uvarení ochutnajte a prípadne dosolte alebo dochuťte majoránom či rascou podľa vlastnej chuti.

  7. Servírovanie: Kurča na kyslej kapuste podávajte horúce, posypané čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Ako prílohu môžete zvoliť chlieb alebo knedlík.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Gtiso píše:

    Po prečítaní tohto článku mi hneď získala chuť na kura na kyslej kapuste, určite si ho čoskoro uvarím.

  2. Mhorvath píše:

    Recept sa mi páči. Určite ho vyskúšam. Vyzerá to, že bude chutné jedlo.