Kurací rez s hranolkami
Ingrediencie:
- 4 kusy kuracieho mäsa
- 1 šálka múky
- 1 lyžica soli
- 1 lyžica čierneho korenia
- 2 vajcia
- 2 šálky strúhanky
- 1 šálka oleja
- 4 zemiaky
- 1 lyžica papriky
- 1 lyžica cesnakového prášku
- 1 lyžica soli
Postup:
1. Kuracie prsia narežte na plátky a jemne ich naklepte, aby mali rovnomernú hrúbku.
2. V miske spojujte múku, soľ a korenie.
3. V druhej miske rozšľahajte vajcia.
4. Vo tretej miske si pripravte strúhanku.
5. Každý kúsok kuracieho mäsa najprv obalte v múke, následne ponorte do vajca a nakoniec obalujte v strúhanke.
6. Na panvici zohrejte olej a opekajte kuracie mäso z oboch strán, kým nezíska zlatohnedú farbu.
7. Zemiaky nakrájajte na hranolky a opečte ich na panvici s paprikou, cesnakom a soľou.
8. Servírujte kuracie mäso spolu s hranolkami a prípadne s omáčkou podľa svojho výberu.
Tento recept je perfektný pre tých, ktorí hľadajú jednoduché a delikátne jedlo na večeru. Kuracie mäso je bohaté na bielkoviny a hranolky sú skvelým doplnkom. Ak preferujete pikantnejšiu chuť, môžete pridať viac papriky alebo červeného korenia do strúhanky.“
2) Kurací rezeň s hranolkami
Ak hľadáte rýchly a chutný recept na obed, kurací rez s hranolkami je vynikajúcou voľbou. Toto jedlo je tradičné, obľúbené a zaujme nielen deti, ale aj dospelých. V tomto príspevku preskúmame všetky potrebné ingrediencie a postup, ako pripraviť skvelý kurací rez s chrumkavými hranolkami.
Ingrediencie, ktoré budete potrebovať
Na prípravu kuracieho rezňa s hranolkami si nachystajte tieto ingrediencie:
- 4 kusy kuracieho mäsa
- 1 šálka strúhanky
- 1/2 šálky hladkej múky
- 2 vajcia
- Soľ a korenie podľa chuti
- Olej na vyprážanie
- 600g zemiakov na hranolky
- Trochu čerstvej petržlenovej vňate na ozdobu
Postup prípravy kuracieho rezňa a hranoliek
1. Najprv umyte a osušte kuracie prsia, potom ich jemne naklepte, aby ste ich zjemnili.
2. V jednom misku rozšľahajte vajcia, v ďalšej pripravte múku a v poslednej zmiešanú strúhanku so soľou a korením.
3. Každé kuracie prso najskôr obalte v múke, následne vo vajci a nakoniec v strúhanke. Dobre pritlačte, aby sa obal dôkladne prichytil.
4. Na panvici rozohrejte olej a vyprážajte rezne na strednom ohni, kým nezískajú zlatohnedý a chrumkavý vzhľad. Potom ich preložte na papierový uterák, aby ste odstránili prebytočný olej.
5. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na hranolky. Oprážte ich v horúcom oleji do zlatista. Môžete ich tiež upiecť v rúre na plechu s papierom na pečenie.
6. Servírujte kurací rez s hranolkami a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!