Aké ingrediencie budeme potrebovať?
– 4 kuracie stehná zo zadnej časti
– 6 veľkých zemiakov
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ
– korenie
– olej
– tymián
Kuracie stehná so zemiakmi
Ako postupovať?
1. Najskôr dôkladne umyjeme a osušíme stehná utierkou. Následne ich posolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti.
2. Na panvici zohrejeme olej a na ňom opečieme nakrájanú cibuľu a cesnak, kým cibuľa nezmäkne. Potom na panvicu pridáme kuracie stehná a opečieme ich z oboch strán do zlatista.
3. Zemiaky ošúpeme, dôkladne umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Ukladajú sa do pekáča, pričom ich osolíme, okoreníme a prelejeme trochou oleja. Na zemiaky následne položíme opečené kuracie stehná.
4. Pekáč s kuracím mäsom a zemiakmi vložíme do predhriatej rúry a pečieme približne 40-50 minút pri teplote 180 stupňov, kým zemiaky nezmäknú a kuracie mäso nebude prepečené.
5. Podávame teplé, posypané nasekaným tymiánom.
Týmto spôsobom pripravené kuracie stehná so zemiakmi predstavujú vynikajúcu a jednoduchú domácu pochúťku, ktorá zasýti celú rodinu. Dobrú chuť!