Kuracie kapsy naplnené vajíčkom, kyslou uhorkou, syrom a šunkou predstavujú vynikajúce jedlo, ktoré si môžete zhotoviť vo svojom vlastnom dome. Tu je jednoduchý návod na tento chutný pokrm:
Čo budete potrebovať:
- 4 kusy kuracích pŕs
- 4 vajcia
- 4 plátky kyslej uhorky
- 4 plátky syra
- 4 plátky šunky
- soľ a čierne korenie podľa preferencií
Príprava:
- Kuracie prsia rozrežte na polovice, aby ste vytvorili malé kapsy.
- Do každej kapsy vložte plátok syra, kyslú uhorku a plátok šunky. Ak máte radi viac prísad, neváhajte pridať ďalšie vrstvy syra, šunky a uhorky.
- Do každej kapsy dajte celé vajíčko a jemne ju uzavrite.
- Kuracie kapsy ochuťte soľou a korením podľa vlastnej chuti.
- Pečte ich v predhriatej rúre na 200 °C približne 25-30 minút, kým nebude vnútro kuracích kapsiek riadne prepečené a zlatisté.
Hotové kuracie kapsy naplnené vajíčkom, kyslou uhorkou, syrom a šunkou môžete servírovať so zeleninou na pare alebo inou prílohou podľa svojho vkusu. Dobrú chuť!
2) Kuracie kapsy plnené vajíčkom, kyslou uhorkou, syrom a šunkou
Kuracie kapsy sú výnimočným jedlom, ktoré spája chrumkavé mäso s lahodnými plnkami. Dnes vám ponúkneme netradičný recept na kuracie kapsy naplnené vajíčkom, kyslou uhorkou, syrom a šunkou.
Tento jedinečný pokrm poteší nielen vaše chuťové poháriky, ale i vašu predstavu o domácich jedlách. Pripravte sa na jedinečný gastronomický zážitok!
Ingrediencie potrebné na prípravu
Aby ste pripravili dokonalé kuracie kapsy, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 4 kusy kuracích pŕs
- 4 vajcia
- 100 g syra (napríklad cottage alebo eidam)
- 100 g kyslej uhorky
- 100 g šunky
- soľ a korenie podľa preferencií
- olej na vyprážanie
Postup prípravy kuracích kapsov
Príprava kuracích kapsov začína opláchnutím kuracích pŕs a ich jemným naklepaním. Potom si uvaríme vajcia natvrdo a po vychladnutí ich nasekáme na maličké kúsky. Následne pridáme nadrobno nakrájané kyslé uhorky, šunku a syr. Zmes dôkladne dochutíme soľou a korením.
Na kuracie prsia nanesieme pripravenú plnku a dobre ich zavinieme. Takto pripravené kapsy obalíme v strúhanke a vyprážame na panvici, kým nebudú zlatohnedé a chrumkavé. Servírujte ich s obľúbeným šalátom alebo dipom pre obohatenie chuti.
Záver a servírovanie
Kuracie kapsy naplnené vajíčkom, kyslou uhorkou, syrom a šunkou sú skvelou voľbou na obed alebo večeru. Blízkym a priateľom určite zachutí táto výnimočná chuťová kombinácia. Nezabudnite si tento recept uložiť a podeliť sa oň s ostatnými – zaručene sa stanete hviezdou každého varenia!