Tu je návod na prípravu kuracieho mäsa na francúzsky spôsob:
Ingrediencie:
- 4 kusy kuracieho mäsa (výbery ako prsia, stehná a podobne)
- 2 polievkové lyžice masla
- 1 cibuľa, drobne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
- 200 ml kuracieho vývaru
- 100 ml bieleho vína
- 1 polievková lyžica dijónskej horčice
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vkusu
- Čerstvé bylinky na dekoráciu (napríklad petržlen)
Kuracie mäso na francúzsky spôsob
Postup:
- Kuracie mäso osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Na rozpálenom kuse masla opečieme kuracie mäso z oboch strán do zlatista. Potom ho vyberieme z pánve a odložíme stranou.
- Do tej istej pánve pridáme zvyšok masla a na ňom osmažíme cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nezískajú zlatistý odtieň.
- Potom do pánve nalejeme kurací vývar, biele víno a pridáme dijónsku horčicu. Je dobré nechať omáčku variť približne 5 minút.
- Opečené kuracie mäso vrátime späť do omáčky a necháme ho pomaly dusiť asi 10-15 minút, alebo kým nie je úplne prepečené.
- Servírujeme s prílohou podľa svojho výberu, ako je ryža, zemiaky alebo šalát. Ozdobíme čerstvými bylinkami.
Toto jedlo je vynikajúci spôsob, ako si vychutnať kuracie mäso! Ak máte špecifické požiadavky alebo otázky, neváhajte sa opýtať. Prajem dobrú chuť!