Potrebujeme:
– 4 kuracie filety
– 1 veľká cibuľa, nakrájaná
– 4 strúčiky cesnaku, nasekané
– 2 polievkové lyžice oleja
– 1 polievková lyžica kari korenia
– 1 polievková lyžica kurkumy
– 1 konzerva kokosového mlieka
– soľ a korenie podľa vlastného uváženia
Kuracie filety s kokosovým mliekom
Postup:
1. Kuracie filety rozkrájame na menšie kusy a dochutíme soľou a korením podľa vlastného uváženia.
2. Na panvici rozpálime olej a vhodíme cibuľu spolu s cesnakom. Orestujeme, kým nezískajú zlatistý odtieň.
3. Pridáme kúsky kuracích filetkov a opekáme ich do zlatista.
4. Do zmesi vmiešame kari korenie a kurkumu a dôkladne premiešame.
5. Zalejeme všetko kokosovým mliekom a necháme priviesť do varu. Potom znížime teplotu a varíme ešte 15 – 20 minút, aby sa mäso dobre prepeklo.
6. Servírujeme teplé s ryžou alebo naan chlebom.
Prajem dobrú chuť!