Kuracie prsia na cesnakovej omáčke

 

Dnes si pripravme niečo naozaj lahodné.

Nezbývajúcich ingrediencií:

  • 4 kusy kuracích pŕs bez kosti a kože
  • 4 strúčiky cesnaku, jemne nasekaného
  • 2 plné lyžice masla
  • 1 šálka smotany na varenie
  • 1 lyžica hladkej múky
  • soľ a čerstvé mleté čierne korenie podľa preferencií
  • petržlenová vňať na dekoráciu

 

Kuracie prsia v cesnakovej omáčke

Postup:

  1. Kuracie prsia dôkladne umyte a osušte pomocou papierovej utierky. Ak je to potrebné, pokožku môžete odstrániť.
  2. Na panvici rozohrejte maslo na stredne vysokej teplote. Pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho, kým nezačne voňať a jemne zmäkne.
  3. Vložte kuracie prsia do panvice a opečte ich zo všetkých strán do zlatista. Ak je mäso hrubšie, môže byť potrebné ho opiecť niekoľko minút na vrchu.
  4. Opečené mäso vyberte z panvice a nechajte ho oddychovať na tanieri.
  5. Do panvice pridajte hladkú múku a za stáleho miešania ju opražte do zlatista. Takto vytvoríte základ na omáčku.
  6. Postupne pridávajte smotanu na varenie a neprestajne miešajte, kým sa omáčka zahusťuje a začína sa žiarivo lesknúť.
  7. Omáčku dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa vlastného vkusu.
  8. Vložte opečené kuracie prsia späť do panvice a nechajte ich povariť v omáčke ešte asi 5 minút, aby sa chute prepojili.
  9. Podávajte s čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou ako ozdobu.

Dobrú chuť!

Kuracie prsia na cesnakovej omáčke-2

Penne s údeným lososom

Penne s údeným lososom

Čítať viac »

2) Kuracie prsia na cesnakovej omáčke

Ak túžite po niečom chutnom a jednoduchom na prípravu, kuracie prsia na cesnakovej omáčke sú ideálnou voľbou! Tento recept vás naučí, ako pripraviť tento klasický pokrm s originálnym nádychom. Pripravte sa, že vaši blízki budú žiadať o ďalšiu porciu!

Ingrediencie potrebné na výrobu

Na prípravu kuracích pŕs v cesnakovej omáčke potrebujete:

  • 4 kusy kuracích pŕs
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 cibuľa
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

Postup krok za krokom

1. Začnite s prípravou kuracích pŕs. Opláchnite ich pod studenou vodou a jemne osušte. Osoľte a okoreňte ich zo všetkých strán.
2. Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte ju do zlata.
3. Následne pridajte nasekaný cesnak a krátko ho restujte, aby sa nespálil.
4. Potom vložte kuracie prsia a opečte ich z oboch strán, kým nezískajú zlato-hnedú farbu. Tento proces trvá zhruba 6-7 minút na každej strane.
5. Pridajte smotanu a dobre premiešajte. Nechajte na miernom ohni vrieť niekoľko minút, aby sa omáčka zahustila.
6. Nakoniec posypte hotovú omáčku nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte. K tomu servírujte vašu obľúbenú prílohu, ako sú ryža či zemiaky.

Záver a podávanie

Kuracie prsia na cesnakovej omáčke sú perfektným jedlom na rodinné večere alebo aj na slávnostnejšie príležitosti. Tento recept vás určite prekvapí svojou jednoduchosťou a chuťou. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

13 Komentárov

  1. Xsarova píše:

    Ďakujem za super recept! Už sa teším, kedy ho vyskúšam.

  2. Vendelin17 píše:

    Veľmi lákavý recept, určite si ho vyskúšam.

  3. Egallo píše:

    Tento recept vyzerá skvele, ďakujem za zdieľanie.

  4. Kuchárka123 píše:

    Tento recept je super! Kuracie prsia na cesnakovej omáčke sú jednoducho úžasné. Rýchlo sa to pripravuje a chutí skvele. Môj manžel bol nadšený, keď som to urobila, a už sa tešíme na ďalšiu večeru. Odporúčam každému!

  5. Zlatko69 píše:

    Wow, tento recept ma fakt dostal! Milujem cesnak a kuracie mäso, takže kombinácia oboch je pre mňa ideálna. Povedal som svojim priateľom, aby si ho tiež pripravili. Určite budeme robiť túto dobrotu častejšie!

  6. ChutnýJanko píše:

    Toto jedlo je jedno z najlepších, aké som kedy jedol! Príprava je jednoduchá a výsledok fantastický. Doma sme si naozaj pochutnali a aj deti chceli viac porcií. Určite odporúčam vyskúšať tento recept!

  7. PetríkVarenie píše:

    Zbožňujem tento recept! Kuracie prsia sú tak šťavnaté a omáčka má nádhernú chuť. Robil som to pre moju rodinu a všetci boli nadšení. Je to perfektný nápad na rýchlu večeru po práci!

  8. MiskaMichaela píše:

    Toto je presne to, čo potrebujem po dlhom dni! Rýchle a chutné jedlo, ktoré zaručene poteší každého. Kuracie prsia na cesnakovej omáčke sa u nás stali hitom. Vrelo odporúčam vyskúšať!

  9. JasnáHlava píše:

    Som veľmi rada, že som našla tento recept! Chutné kuracie prsia s cesnakovou omáčkou sú výnimočné jedlo pre každú príležitosť. Ľahko sa robí a vždy vyzerá krásne na tanieri. Dobrú chuť všetkým!

  10. RýchlyRobo píše:

    ‚Kuracie prsia na cesnakovej omáčke‘ znie skvelo! Nikdy ma nenapadlo takto pripraviť kuracinu, ale od dnes budem určite robiť len takto. Chutí famózne a aj ja som si pochutil s rodinou!

  11. "SuperChef" píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ presne vystihuje môj pocit po vyskúšaní tohto receptu! Omáčka bola krémová a mäso šťavnaté – nič mi nechýbalo! S radosťou ho budem variť znova pre svojich blízkych.

  12. "KreatívnyKuchár" píše:

    ‚Kuracie prsia na cesnakovej omáčke‘ – ohromujúca kombinácia chutí! Zamiloval som si túto jednoduchosť prípravy i výsledok! Ideálne jedlo pre rodinné večere alebo stretnutia s priateľmi.

  13. "VeselýPeťa" píše:

    ‚Dnes si pripravme niečo fakt chutnučké‘ – toto bolo presne to pravé povzbudenie pre mňa do kuchyne! Všetkým sa to páčilo, aj mojej babičke! Budem pokračovať vo varení podľa vášho receptu.