Užite si chutné kuracie prsia s cibuľou. Tento jednoduchý a výborný recept vás iste nadchne. Ide o perfektný pokrm, v ktorom sa využíva väčšie množstvo cibule, keďže jej máme ako Slovania dostatok.
Recept na kuracie prsia s cibuľou:
Ingrediencie:
- 4 kusy kuracích pŕs
- 2 veľké cibule, nakrájané na tenké plátky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané nadrobno
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
Kuracie prsia s cibuľou
Postup:
- Na veľkej panvici zohrejte olivový olej na strednej teplote.
- Pridajte na plátky nakrájanú cibuľu a cesnak, a orestujte ich do zlatista.
- Medzitým osolte a okoreňte kuracie prsia z oboch strán.
- Posuňte cibuľovú zmes na kraj panvice a pridajte kuracie prsia.
- Opečte kuracie prsia po oboch stránach do zlatista, približne 4-5 minút na každej strane.
- Znížte teplotu a nechajte pokrm dusiť ešte asi 10-15 minút, kým kuracie mäso nebude šťavnaté a dôkladne prepečené.
- Podávajte ešte teplé a doplňte podľa chuti prílohami, ako sú ryža, zemiaky alebo zeleninový šalát.
Dobrú chuť!
2) Kuracie prsia na cibuli
Kuracie prsia s cibuľou sú jedinečným jedlom, ktoré spája jednoduché suroviny s bohatou chuťou. Ak túžite po niečom, čo je nenáročné na prípravu a pritom skvele chutí, tento recept je pre vás ideálnou voľbou. Pripravte si toto jedlo, ktoré určite osloví vás aj vašich blízkych.
Ingrediencie
Na to, aby ste si pripravili toto lahodné jedlo, budete potrebovať tieto suroviny:
- 600 g kuracích pŕs
- 2 veľké cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice olivového oleja
- Soľ a korenie na dochutenie
- 1 lyžica papriky
- 2 lyžice sójovej omáčky (voliteľné)
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Príprava
Najskôr si pripravte kuracie prsia. Opláchnite ich pod tečúcou vodou a osušte. Na panvici zohrievajte olivový olej a pridajte na plátky nakrájanú cibuľu. Restujte na strednej teplote, kým nezačne zlatisto hnednúť.
Následne pridajte kuracie prsia na panvicu a smažte ich po oboch stranách, kým nie sú dobre prepečené. Pridajte nadrobno nasekaný cesnak, soľ, korenie a papriku a dôkladne premiešajte. Ak máte radi sójovú omáčku, pridajte ju teraz pre ešte intenzívnejšiu chuť.
Pokračujte vo varení ešte asi 10-15 minút, kým sú kuracie prsia úplne prepečené. Na záver posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte s vašou obľúbenou prílohou. Takto pripravené kuracie prsia s cibuľou sú delikátne jedlo, ktoré sa stane jedným z vašich favoritov.