Pokiaľ ste na love za zdravými receptami s kuracím mäsom, mám pre vás skvelý, jednoduchý a zdravý recept na kuracie prsia.
Kuracie prsníky s bylinkovým jogurtovým dresingom
Zloženie:
- 2 kusy kuracích pŕs
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a korenie podľa preferencií
Bylinkový jogurtový dresing:
- ½ šálky gréckeho jogurtu
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 strúčik cesnaku (nasekaný)
- 2 lyžičky nasekaných byliniek (napríklad petržlen, bazalka, tymián)
- Soľ a korenie podľa chuti
Kuracie prsia na dietetický spôsob
- Osolíme a okoreníme kuracie prsia na oboch stranách.
- Na panvici rozohrejeme olivový olej a kuracie prsia opečieme z oboch strán do zlato-hneda. Doba pečenia závisí od hrúbky mäsa, obvykle to trvá 6-8 minút na každej strane.
- V miske pripravíme bylinkový jogurtový dresing. K gréckemu jogurtu pridáme citrónovú šťavu, cesnak a bylinky. Vetvičky byliniek je možné pred pridaním nasekať alebo jednoducho potrhať na menšie časti.
- Opečené kuracie prsia necháme chvíľu odpočívať a následne ich nakrájame na plátky.
- Podávame s bylinkovým jogurtovým dresingom ako šalátový dresing alebo k pečenému zemiakovému koláču ako prílohu.
Tento recept je nízkokalorický a zdravý, čo z neho robí ideálnu voľbu pre tých, ktorí si strážia svoj jedálniček. Môžete ho servírovať so zeleninovým šalátom alebo s dusenou zeleninou. Prajem dobrú chuť!
2) Kuracie prsia na diétny spôsob
Hľadáte spôsob, ako sa zdravo stravovať bez toho, aby ste si museli odopierať lahodné jedlá? Dnes vám predstavíme unikátny recept na kuracie prsia na dietetický spôsob, ktorý je nielen zdravý, ale aj veľmi chutný. Tento pokrm je skvelou voľbou na obed či večeru, a najlepšie na tom je, že jeho príprava je jednoduchá a rýchla!
Ingrediencie, ktoré potrebujete
Na prípravu tohto jedla budete potrebovať:
- 500 g kuracích pŕs
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červená paprika
- 1 cuketa
- soľ a korenie podľa chuti
- bylinky: bazalka, tymián
Postup prípravy krok za krokom
A teraz sa dostaneme k samotnému receptu! Najprv si kuracie prsia dôkladne umyte a osušte. Nakrájajte ich na malé kocky a osolte. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte na kocky nakrájanú cibuľu. Smažte ju, až kým nebude priesvitná, potom pridajte nakrájaný cesnak a opražte, kým nezíska zlatistú farbu.
Ďalej pridajte nakrájanú papriku a cuketu. Zeleninu pražte približne 5 minút, aby zmäkla. Potom pridajte kuracie mäso a všetko dôkladne premiešajte. Pridajte soľ, korenie a bylinky podľa chuti. Smažte, kým sú kuracie prsia dobre upečené a zlatisté, obvykle to trvá okolo 10-15 minút.
Podávajte s čerstvým šalátom alebo ozdobené bylinkami. Takto pripravené kuracie prsia sú nielen s nízkym obsahom kalórií, ale aj plné chuti, čo vás navedie na zdravú stravu. Bon appétit!