Kuracie filetky po grécky. Zamilujete si ich viac, než by ste čakali.
Zoznam potrebných ingrediencií:
- 4 kusy kuracích pŕs
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 polievková lyžica sušeného oregána
- 1 čajová lyžička sušenej bazalky
- ½ čajovej lyžičky soli
- ½ čajovej lyžičky čierneho korenia
- ½ šálky paradajkového pretlaku
- ½ šálky vody
- ½ šálky nakrájaných gréckych olív
- ½ šálky nasekaných sušených paradajok
- ½ šálky rozdrobeného feta syra
- Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
Kuracie filetky po grécky
Postup prípravy:
- Na panvici zahrejte olivový olej na strednom ohni.
- Pridajte cesnak, oregano, bazalku, soľ a čierne korenie. Podusťte približne 1 minútu, aby sa uvoľnila aróma.
- Potom pridajte kuracie filetky a opečte ich dozlatista z oboch strán.
- Znížte teplotu a prisypte paradajkový pretlak spolu s vodou. Dobre premiešajte a varte asi 10 minút, kým je mäso dôkladne prepečené a omáčka sa zhusťuje.
- Vmiešajte nakrájané grécke olivy, sušené paradajky a feta syr. Zohrejte, kým sa syr roztopí.
- Podávajte teplé a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!