Na prípravu kuracích pŕs s hubami a smotanovou omáčkou budeme potrebovať nasledujúce suroviny:
– 4 kuracie prsné filé
– 250 g húb (napríklad šampiňónov)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky čerstvého cesnaku
– 200 ml smotany na šľahanie
– soľ, korenie, olej na opekanie
Kuracie filé s hubami a smotanou
Postup:
1. Kuracie filé dôkladne očistíme, ochutíme soľou a korením podľa vlastného uváženia.
2. Na panvici rozohrejeme olej a na ňom zlatohnedo opražíme kuracie filé z oboch strán. Potom ich vytiahneme a necháme chvíľu odležať.
3. Do rovnakej panvice pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme ich až do zlátneho sfarbenia.
4. Následne pridáme nakrájané huby a varíme ich, kým sa nezmäknú.
5. Potom vložíme späť opečené kuracie filé a všetko zalejeme smotanou.
6. Necháme spoločne krátko povariť a dochutíme soľou a korením podľa vlastného vkusu.
7. Hotové kuracie filé s hubami a smotanovou omáčkou podávame s prílohou podľa vlastného výberu (napríklad ryža, zemiaková kaša).
Dobrú chuť!