Zoznam ingrediencií:
- 4 ks kuracích prsíčok bez kostí a pokožky
- 2 kusy cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 2 polievkové lyžice masla
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
- 250 ml vývaru z mäsa
- 1 polievková lyžica octu
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Kuracie prsia na kyslo
Príprava:
- Kuracie prsia umyte pod tečúcou vodou a osušite papierovými uterákmi. Pokrájajte ich na tenké plátky.
- Na panvici rozpustite maslo a pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a rozdrvený cesnak. Smažte do zlato-hneda.
- Do panvice vložte kuracie mäso a opekajte ho zo všetkých strán, kým nezíska peknú hnedú farbu.
- Posypte múkou a za neustáleho miešania prilievajte mäsový vývar.
- Pridajte smotanu, ocot, soľ a mleté čierne korenie. Dobre premiešajte a nechajte omáčku prevariť.
- Nakoniec znížte plameň a nechajte omáčku dusiť ešte niekoľko minút, aby bolo mäso krehké a šťavnaté.
- Podávajte s knedľou, ryžou alebo opraženými zemiakovými plackami.
Prajem vám dobrú chuť!